TÜDEF: Yalın ADSL uygulanmalı

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Türk Telekom'un ''derhal yalın ADSL hizmetine başlaması'' gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 23.02.2009 - 10:28
Abone Ol google-news

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun yalın ADSL uygulamasının başlatılması yönünde karar aldığını anımsatarak, ''Hizmetin 3 ay içinde başlatılması yönünde karar alınmış ve Türk Telekom'a bildirilmiştir. Türk Telekom, bu 3 ayı da tüketiciyi soymak için kullanmak yerine derhal yalın ADSL hizmetine başlamalı'' ifadesini kullandı.

Yaptığı yazılı açıklamada Çetin, Türk Telekom'un sunduğu telefon ve internet erişim (ADSL) hizmetlerinin amaç ve kullanımları bakımından tamamen farklı olduğunu belirterek, her iki hizmet için de ayrı abonelik sözleşmeleri yapıldığına dikkati çekti.

Ancak Türk Telekom'un sabit hat olmadan ADSL bağlamama uygulamasını, mahkeme kararlarına rağmen sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şimdi durum değişti. Nihayet Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu iki hizmetin ayrı verilebileceğini, bu nedenle çıplak ADSL hizmetine 3 ay içinde başlanması yönünde karar almış ve Türk Telekom şirketine de bildirmiştir. Türk Telekom şirketi bu 3 ayı da tüketiciyi soymak için kullanmak yerine derhal 'çıplak ADSL' hizmetine başlamalı ve sabit telefon kullanmak istemeyen tüketicilerin sabit hat aboneliğini derhal sonlandırarak, haksız olarak aldığı sabit telefon hattı aylık ücretlerini iade etmelidir''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler