Deniz Feneri tedbir istiyor

Deniz Feneri Derneği, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yöneticilerinin, Deniz Feneri Derneği ismini doğrudan veya dolaylı olarak yolsuzluk, usulsüzlük gibi olumsuzlukla anmasının önlenmesi yolunda tedbir kararı verilmesi'' için dava açtı.

Yayınlanma: 23.02.2009 - 14:01
Abone Ol google-news

Deniz Feneri Derneği'nin avukatı Sinan Kılıçkaya tarafından, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın dilekçesinde, Deniz Feneri Derneği'nin 1998 yılında insani yardım yapmak ve yoksullukla mücadele etmek için kurulmuş bir sivil toplum örgütü olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ve yöneticilerinin, yaptıkları konuşmalarında Deniz Feneri ismini Türkiye veya Almanya ayrımı yapmaksızın hatta derneği, Almanya'daki dernek ile bire bir bağlantılı olduğunu iddia ederek gündeme getirdiği ve yolsuzlukla itham ettiği ileri sürülen dilekçede, şunlar kaydedildi:

''Öncelikle belirtmek isteriz ki, dernek ile Almanya'da hakkında dava açılan Deniz Feneri e.V. isimli dernek farklı kuruluşlardır. Almanya Deniz Feneri e.V. ve yöneticileri hakkında açılan davadan itibaren Almanya Deniz Feneri e.V. ile Türkiye Deniz Feneri Derneği arasında herhangi bir hukuki bağ olmadığı her ikisinin de ayrı dernekler olduğu Deniz Feneri Derneğinin Türk hukukuna göre kurulduğu Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetinde olduğu, Deniz Feneri e.V'nin de Alman hukukuna göre Almanya'da kurulduğu ve Alman hukukuna tabi olduğu gerçeği müvekkil derneğin yöneticileri tarafından açıkça ifade edilmiştir. Bu durum CHP Başkanı ve Yöneticileri tarafından açıkça bilinmesine rağmen CHP Başkan ve Yöneticileri Almanya Deniz Fenerini vurgulamaksızın doğrudan Deniz Feneri ismini itham etmek suretiyle müvekkil derneği karalamakta ve zan altında bırakma suretiyle haksız saldırıda bulunmaktalar''

Deniz Baykal'ın ve bazı parti yöneticilerinin, ''dernek hakkında asılsız iddialarda bulunduğu'' öne sürülen dilekçede, ''Bu parti ve üyeleri haksız ve eleştiri sınırlarını aşan saldırılarına devam etmektedirler. Bu saldırıların artması ve uzaması derneğin kişilik haklarına ve maneviyatına ağır bir zarar vermektedir'' iddiasında bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler