"Bilgiler gerçeği yansıtmıyor"

Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan emekli Hakim Tümgeneral Erdal Şenel'in avukatı Abdullah Kaya, bazı basın yayın organlarındaki Şenel'e ait olduğu ileri sürülen sorguya dair haberlerin ''tam olarak içeriği itibariyle gerçekleri yansıtmadığını'' bildirdi.

Yayınlanma: 23.02.2009 - 14:17
Abone Ol google-news

Emekli Hakim Tümgeneral Erdal Şenel'in avukatı Abdullah Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Erdal Şenel hakkında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen hazırlık soruşturması kapsamında, son 3 gündür çeşitli basın ve yayın organlarında, Şenel'in beyanlarına dair bazı ifadeler ile yorumların yer aldığını belirtti.

Hazırlık soruşturmasının gizli olduğunu vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:
''Sayın Erdal Şenel'in kendisi tarafından ya da avukatları olarak bizim tarafımızdan, hazırlık soruşturmasına, ifadelerin içeriğine dair yapılmış hiçbir açıklama ya da basın duyurusu yoktur. Müvekkilimize ait olduğu ileri sürülen ifade tutanakları tarafımızdan hiçbir basın yayın organına verilmemiştir. Basın ve yayın organlarında yer alan ve müvekkile ait olduğu ileri sürülen sorguya dair haberler de tam olarak içeriği itibariyle gerçekleri yansıtmamaktadır''

Kaya, açıklamasında yurtdışında olduğunu, döndükten sonra konuyla ilgili detaylı açıklama yapacağını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler