Barak'tan Netanyahu'ya red

İşçi Partisi Lideri Ehud Barak, Netanyahu'nun koalisyona katılma önerisini reddetti.

Yayınlanma: 23.02.2009 - 14:30
Abone Ol google-news

İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Likud lideri Binyamin Netanyahu'nun, seçimlerden dördüncü parti konumunda çıkan İşçi Partisinin lideri ve Savunma Bakanı Ehud Barak'a yaptığı "koalisyona katıl" daveti, Barak tarafından olumsuz karşılandı.

Netanyahu ile Kudüs'teki görüşmelerinde Barak, seçmenlerin partisini "muhalefete gönderdiğini" belirterek, Netanyahu'ya "sorumlu, ciddi ve yapıcı bir muhalefet" yapacaklarını söyledi.

Netanyahu da geniş tabanlı bir hükümet oluşturma yolunda çabalarını sürdüreceğini belirtirken, bu hafta içinde Kadima lideri Tzipi Livni ve İşçi Partisi lideri Ehud Barak ile yeniden bir araya geleceğini kaydetti.

Netanyahu'nun dün gece Livni ile görüşmesinde de koalisyon için bir uzlaşma sağlanamamış, Livni, görüşmede bir gelişme sağlamadıklarını belirtmişti. İşçi Partisinin üst düzey yetkilileri, 10 Şubatta yapılan seçimlerin hemen ardından, 120 üyeli parlamentoda ancak 13 sandalyeye sahip olan partilerine muhalefet yolu göründüğünü ifade etmiş, Ehud Barak da açıklamalarında muhalefette kalmaktan başka seçenekleri olmadığını kaydederek, "Tablo çok net. Bu koşullar altında muhalefet oluyoruz" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler