Okay, Şahin'i istifaya çağırdı

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yurttaşı tehdit ettiğini savunarak, görevinden istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Yayınlanma: 23.02.2009 - 14:45
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Meclis'te düzenlediği basınla sohbet toplantısında Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in sözlerini eleştirdi. Bakan Şahin'in 'ihaleye fesat karıştırmak, adam yaralama ve yağma' suçuyla tutuklanan Tuzla Akfırat Belediye başkanı ile uyumlu olduğunu öne süren Okay, Bakan Şahin'in belediye başkanına vekaletname verdiğini ve arsa rantından yararlanmak için her türlü girişimde bulunduğunu söyledi. Bakan Şahin'in daha sonra arsa almaktan vazgeçtiğini belirten Okay, "Ama niyetini bozuyor. Sayın Bakan ucuza arsa peşinde. Arsa spekülatörlüğü yapmak peşinde. Sayın Bakan'a yakışan, böylesine niyetlenen kişilerin yaptığı gibi, görevinden istifa etmektir. Sayın Bakan, Türk siyasetinde çok da alışık olmayan bir üslupla, vatandaşı tehdit etmekte, 'sizin yörenize hizmet getirmeyiz' diyerek şantajda bulunmaktadır. Sayın Bakan'ın bu açıklaması, tipik bir AKP anlayıştır." diye konuştu.

Seçimlerde yurttaşların demokratik hakkını kullanacağını, bu nedenle kimse tarafından cezalandırılamayacağını ifade eden Okay Anayasa'da genel seçimlerde Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarının istifa edeceği hükmünün yer aldığını hatırlatarak, Adalet ve İçişleri bakanlarının anayasanın ruhuna uygun olarak yerel seçimlerde de hassas davranması gerektiğini kaydetti. Okay ''Sayın Bakan, Akfırat Belediye Başkanı ile olan arazi, rant ve arsa spekülatörlüğü çabasını gölgelemek için demokrasilerde olmaması gereken bir açıklamada bulundu. Bu açıklaması, devlet adamı sorumluluğuyla bağdaşmıyor. Bunun Sayın Bakan ve AKP sözcüleri tarafından hal ve telif edilecek yolu, yöntemi bulunmamaktadır. Demokrasi adına bir ayıptır, bu, değerli spekülatör Sayın Bakan tarafından işlenmiştir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler