Şehit Uzman Çavuş toprağa verildi

Kayseri'de, trafik denetimi sırasında otomobilin çarpması sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş 33 yaşındaki Emrah Yarpuz, memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde toprağa verildi.

Yayınlanma: 24.08.2013 - 13:38
Abone Ol google-news

Bir kız çocuğu babası şehit Emrah Yarpuz'un cenazesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki babasının evine götürüldü. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu görenler gözyaşlarına boğuldu. Bir süre burada bekletilen cenaze daha sonra İrfanlı Camii'ne getirildi. Buradaki törene Vali Mehmet Oduncu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri yetkililer ve çok sayıda kişi katıldı.

\n\n

 

\n\n

GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL, ŞEHİT AİLESİYLE TELEFONLA KONUŞTU

\n\n

 

\n\n

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun cep telefonu aracılığı ile şehidin eşi Hatice ve şehidin babası Hüseyin Yarpuz'a başsağlığı diledi. Şehit babası Yarpuz, telefon konuşmasında, "Acımız çok büyük. Benim oğlum bunu hak etmedi. Biz yandık başkaları yanmasın. Bunu oğluma yapanlar bulunup cezalandırılsın" dedi.

\n\n

Vali Mehmet Oduncu da baba Hüseyin Yarpuz'u teselli ederken kendi ağabeyinin de askerlik görevi sırasında şehit olduğunu belirterek, "Metin olmak lazım. Sabretmek lazım inşallah. Geride böyle güzel bir isim bırakarak, sizleri bir şehit babası, şehit ailesi olarak bırakarak, teselli olacağız. İnşallah sahip çıkacağız. Sizleri yalnız bırakmayacağız. Torununuzu yalnız bırakmayacağız. Sizinle beraberiz ama takdiri ilahi elden bir şey gelmez. Allah yardımcınız olsun" diye konuştu.

\n\n

Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı anne Sultan Yarpuz ise, "Beni yaktılar, Allah'ım kimseleri yakmasın. Yavrum bizi yalnız bırakıp da nerelere gittin, anneni hiç mi düşünmedin" diyerek gözyaşı döktü. Cenaze boyunca metanetli görünmeye çalışan eşi Hatice Yarpuz ise eşinin askerlerin omzunda taşınan tabutunun arkasından yürüyerek eşlik etti.

\n\n

Şehidin cenazesi İlçe Müftüsü Gıyasettin Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazı ardından, götürüldüğü Çamiçi Mezarlığındaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

\n

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler