"Eğitim çalışanlarına biraz huzur"

Türk Eğitim-Sen, 26 Şubat 2009 Perşembe günü 81 il'de eş zamanlı olarak "Eğitim çalışanlarına biraz huzur" adıyla kitlesel basın açıklamaları yapacak. Eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlara yetkililerin dikkatini çekmeyi amaçlayan eylemde, Milli Eğitim Bakanlığı hukuka ve eğitim çalışanlarına saygılı olmaya çağrılacak.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 08:40
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "ne yazık ki" eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmekten oldukça uzak olduğunu söyleyerek. "Bakanlık; yandaş kayırmacılığının adresi haline gelmiş, yönetici atamaları konusunda Türkiye'yi çıkmaza sürüklemiş, kadrolu öğretmen yerine güvenceden yoksun öğretmen istihdamını hakim kılmış, eğitim çalışanları arasında çalışma barışını sekteye uğratmış, çalışan eşleri atama ve nakillerde birbirinden ayıran bir kurum haline gelmiştir. İşte tüm bu nedenlerden dolayı, Türk Eğitim-Sen eğitim çalışanlarının hakkını Türkiye genelinde yapacağı eylemlerle arayacak ve Bakanlık yetkililerinden hesap soracaktır" dedi.

Koncuk, söz konusu kitlesel eylemde tüm sorunların yapılacak basın açıklamaları ile bildirileceğini söyledi. 26 Şubat 2009 Perşembe günü 81 ilde eş zamanlı olarak yapılacak "Eğitim çalışanlarına biraz huzur" eyleminde kitlesel basın açıklamaları yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler