"Gereği yapılacak"

Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasına ilişkin dosya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu tercümenin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yaptırılacağını ve çevirinin tamamlanmasının ardından "gereğinin" yapılacağını söyledi.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 08:20
Abone Ol google-news

Adalet Bakanlığı'nca görevlendirilen iki kurye, saat 09.45'te, Almanya'dan gelen dava dosyasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirdi. Görevliler, dosyayı, Türkiye'deki Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan'a teslim etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Almanya'daki Deniz Feneri davasına ilişkin dosyanın Başsavcılığa ulaştığını açıklayarak, "Doğru neyse onu yapacağımızdan herkesin emin olmasını istiyoruz. Konu artık Türkiye gündemine oturduğu için bu hassasiyeti makul görmeniz lazım" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Almanya'da yürütülen Deniz Feneri davası dosyası ile ilgili makamında gazetecilere açıklamada bulundu. Başsavcılığa gelen dosyada, Almanca yazılmış iddianame ve karar örneklerinin bulunduğunu belirten Boyrazoğlu, 3 bin sayfa ve 3 klasörden oluşan dosyanın Türkçe tercümesinin, Mart ayı içerisinde tamamlanabileceğini söyledi.

Tercümenin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yaptırılacağını ve çevirinin tamamlanmasının ardından "gereğinin" yapılacağını kaydeden Boyrazoğlu, "Doğru neyse onu yapacağımızdan herkesin emin olmasını istiyoruz. İlgili savcı arkadaşlar, yetenekleri ispat edilmiş, tercümede uzman olan kişileri çağırıp kendilerine bir oda tahsis edecek. Tercümeler burada yapılacak. Konu artık Türkiye gündemine oturduğu için bu hassasiyeti makul görmeniz lazım" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler