CHP'li Kılıç: Deniz Feneri'nin takipçisi olacağız

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, "Deniz Feneri Soygunu" dosyasının savcılığa ulaştığı bilgisini aldıklarını ve Deniz Feneri'nin Türkiye ayağı konusunda kimlerin Türk yargısına "hesap" verdiğinin takipçisi olacaklarını söyledi. Kılıç, Adalet Bakanı Şahin'in, CHP'ye resmi yazı ile başvurması halinde; ellerinde bulunan dosyanın bir kopyasını kendisine verebileceklerini de vurguladı.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 08:53
Abone Ol google-news

Almanya'da yürütülen Deniz Feneri Davası ile ilgili dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşması sonrasında konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, Türkiye'de yürütülecek davanın yakın takipçisi olacaklarını söyledi. Kılıç, "Başta Sayın Başbakan olmak üzere Sayın Adalet Bakanı, Almanya'da davanın başlama tarihlerinde 'bu olay bizi ilgilendirmiyor, yurtdışında gerçekleşmiştir, bize ne' tarzındaki açıklamalarında bulundular. Bu açıklamalardan sonra CHP olarak olayın yakından takipçisi olduk ve 169 gündür Türkiye'ye getirtilemeyen 'Deniz Feneri Soygunu' davasını hükümet, CHP baskısı ve direnci sonucunda Türkiye'ye getirtmeyi başardı. Ve öğrendiğimiz kadarıyla dosya savcılığı ulaştırıldı" dedi.
 

"Takipçisi olacağız"

Kılıç, CHP olarak bir 169 gün daha beklemeyeceklerini vurgulayarak, "Bir an önce dosyanın Türkiye ayağı ve Türkiye'deki sorumluları Türk yargısına hesap verilecek noktaya getirileceklerdir. Bizim de elimizdeki belge ve bilgiler doğrultusunda ne gibi çalışmaların yapıldığını, kimlerle görüşüldüğünü ve şimdiye kadar bazı şirketlerde dönen oyunların nereye vardığını, bütün bunların yakından takipçisi olacağız" dedi. Kılıç, dava sürecinde özellikle de Adalet Bakanı ve hükümet mensuplarının, yargıya müdahale etmemesini beklediklerini söyledi.
 

"Adalet Bakanı, adalet dağıtmayacağını gösterdi"

Kılıç, Deniz Feneri dosyasının 10 gündür ellerinde olduğunu ve sürekli olarak savcılığa vermeyi teklif ettiklerini anımsatarak, "10 gündür dosya burada ve biz verelim dedik. Ancak Adalet Bakanı, bir hukukçu kimliğiyle 'bu çakma dosyadır' dedi. Bakan bu ifadesini geri almalı ve yapması gerekeni yaparak CHP'ye resmi yazı ile başvurmalıdır. Şu anda bize resmi bir başvuru gelmedi. Bakan, Almanya'dan da basın önünde çağrıda bulunarak mı dosyayı istedi? Her şeyi çok iyi biliyor kendisi ama Türkiye olunca bu prosedürleri görmemezlikten geliyorlar. Biz ciddi siyaset yapıyoruz" diye konuştu.

Adalet Bakanı Şahin'in Antalya'da yaptığı açıklamaya da dikkat çeken Kılıç, Şahin'in seçim arifesinde olunması nedeniyle çok üzücü bir noktaya düştüğünü kaydederek, "Antalya'da yaptığı açıklama Adalet Bakanına yakışmadı ve tarafsız olmadığını gösterdi. Adalet Bakanı, bu açıklamaları ile adalet dağıtamayacağını gösterdi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler