"İstanbul Ağaç A.Ş işçileri madur ediyor"

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Türkiye Öz Tarım, Topraksu ve Orman Sanayii İşçileri Sendikası (Öz Tarım-İş) Genel Başkanı Mustafa Toruntay, İstanbul Ağaç A.Ş'nin, çalışanların toplu iş sözleşmesi hakkını engellediğini ve işçileri mağdur ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 10:48
Abone Ol google-news

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Türkiye Öz Tarım, Topraksu ve Orman Sanayii İşçileri Sendikası (Öz Tarım-İş) Genel Başkanı Mustafa Toruntay, İstanbul'un park ve bahçelerinde çevre düzenlemesi, havza ağaçlandırması ve bunlara yönelik bitki yetiştirmek ve toprak karışım malzemesi üretmek gibi işlerde çalışan işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin işverenin anlaşılmaz tutumu dolayısıyla tıkandığını iddia etti.

Bu iş yerinde çalışan 101 işçiden 62'sinin Öz Tarım-İş Sendikasına üye olduğunun Çalışma Genel Müdürlüğü'nün 23 Ocak 2009 tarihli yazısıyla tespit edildiğini belirten Toruntay, toplu iş sözleşmesi tarafı olan Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası'nın (MİKSEN) işverenin isteğiyle bu tespit kararına itiraz ettiğini, bu nedenle sözleşme sürecinin tıkandığını öne sürdü.

İstanbul Ağaç A.Ş'nin çalışan sayısını yüksek göstermek suretiyle işçilerin toplu iş sözleşme hakkını elinden almak istediğini savunan Toruntay, açıklamasında, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan İstanbul Ağaç A.Ş, yaptığı itirazla çalışanların toplu iş sözleşmesi hakkını engellemekte ve işçileri mağdur etmektedir. Yönetim, bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve Öz Tarım-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi müzakerelerine başlamalıdır'' görüşüne yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler