Sürprizler Haftası

Ligde haftanın açılış maçında zirve yarışına tutunmak isteyen Beşiktaş deplasmanda Gaziantepspor`u 3-0 yenerek liderle arasındaki farkın açılmasına izin vermedi.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 11:02
Abone Ol google-news

Maçın ilk yarısı denk bir mücadeleye sahne oldu. Beşiktaş bu yarıda çok fazla pas hatası yaptığından pozisyona girmekte çok zorlandı. Bu yarıda Gaziantepspor'un bulduğu birkaç pozisyon Beşiktaş'ın girdiği cılız pozisyonlardan daha netti.

Bir de Beto'nun cezaalanında yerde kaldığı pozisyondaki devam kararı oldukça tartışmalıydı. İlk yarının golsüz bitişinin ardından ikinci yarının henüz başlarında Beşiktaş'ın attığı iki gol maçın kırılma anı oldu. Bu dakikadan sonra Gaziantepspor oyun disiplininden tamamen koptu, şuursuzca bir baskı kurdu. Beşiktaş ise kontrollü oyunu tercih edip, rakibinin boş bıraktığı alanları hızlı kontraataklar geliştirerek iyi değerlendirdi. Maçın sonlarında Nobre ile bir gol daha bularak maçın sonunu kolay getirdi.

Ligde Lider Sivasspor'un takipçisi Trabzonspor evinde Denizlispor`a 2-0 yenilerek şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldı. Maça Bordo-mavililer tutuk başlarken, Denizlispor ise sahasında çok adamla kalıp önce beraberliği, daha sonra bulabilirse kontraataklarla galibiyete ulaşmayı hedefledi. Maçın ilk net pozisyonları Gökhan`la Trabzonspor`dan gelse de bu pozisyonları gol yemeden atlatan Denizlispor`un ilerleyen dakikalarda direnci ve cesareti arttı. Denizlispor ilk yarıyı bulduğu tek golle önde kapatmayı başardıktan sonra ikinci yarıya Trabzonspor hızlı başlasa da Bordo-mavililer net gol pozisyonuna girmekte çok zorlandılar. Çünkü maçı kurtarmanın telaşı ile çok top kaybı yaptılar. Bordo-mavililerin yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Denizlispor ani geliştirdiği bir atakta ikinci golü de bulunca Bordo-mavililer iyice oyundan düştüler,alanlarında büyük boşluklar da bıraktılar. Fakat Denizlispor bu boş alanları değerlendirip kontraatağa çıkmak yerine kontrollü oynayarak maçı 2-0 ile bitirmeye çalıştı, bunu da başardı.

Ligimizin sürpriz lideri Sivasspor evinde Eskişehirspor`u zorlansa da 1-0 yenerek rakiplerinin ikramını geri çevirmedi, koltuğunu daha da sağlamlaştırdı. Maç ilk yarıda atılan bir gol haricinde çok durgun ve temposuz geçti. İki takımda mücadeleci oyunuyla maçı ortaalanda kilitledi. Fakat ikinci yarı ilk yarının tersine oyun tempo kazandı.Her iki kalede de oldukça net pozisyonlar yaşandı. Eskişehirspor`un pozisyonları- yenik durumdan kurtulmak istemesinin de etkisiyle olsa gerek- Sivasspor'dan daha fazlaydı.Bu maçta da yine Eskişehirspor adına iki kritik pozisyon sözkonusuydu. Bu iki pozisyonda da yoğun penaltı itirazları oldu. Hatta bu itirazlar maç sonu da devam edince Hakem Süleyman Abay Eskişehirsporlu Engin`e sarı kart çıkardı. Bu sonuçla Sivasspor Anadolu devrimini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla yürümeyi sürdürdü.

Ligde zirve yarışından uzaklaşmamak için puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray Ali Sami Yen Stadyumunda ligin dibindeki Kocaelispor'a 5-2 yenilerek hem ağır bir yara aldı hem de haftanın belki de otoriteleri en çok şaşırtan sonucuna imza attı.Maça her iki taraf da kontrollü başladı. İlk 15 dakika net bir gol pozisyonu da yaşanmadı. Fakat Mehmet Topal'ın harika golüyle perdenin açılması bir gol sağanağının başlangıcı oldu. Körfez ekibi, Galatasaray`ın defansında bıraktığı boşlukları affetmeyip daha ilk devre bitmeden öne geçti. Körfez ekibi bu üstünlüğünü devre sonuna da taşımayı başardıktan sonra ikinci yarıya Galatasaray oldukça baskılı başladı. Kocaeli kalesini ablukaya alan Galatasaray son vuruşlarda başarısız oldu. Fakat bu baskıyı kurarken Sarı- kırmızılılar defans güvenliğini iyice elden bırakınca üçüncü golü de kalesinde gördü. Bunun ardından bastırmaya devam eden Galatasaray Lincoln ile farkı bire indirip umutlandı. Pozisyonlara da girmeye devam eden Sarı-kırmızılılar bu fırsatları ve belki de maçın kırılma anında Baros ile bir de penaltıyı değerlendiremediler. Kaçan penaltıyla daha yüreklenen Kocaelispor usta forveti Taner Gülleri ile iki gol daha bulup haftanın en flaş ve sürpriz sonucuna imza attılar. Kocaelispor için bu maç iyi bir serinin başlangıcı olabilir. Galatasaray için ise- Ali Koç`un Fenerbahçe için dediği biçimde- tünelin ucundaki ışık yavaş yavaş kayboluyor.

Ligde zirveden uzaklaşmak istemeyen Fenerbahçe Başkent deplasmanında Gençlerbirliği'ne 1-0 yenilerek telafisi çok zor olan bir kayba uğradı. Maça Fenerbahçe rakibine oranla biraz daha iyi başlamış gibi görünse de 14. dakikada gelen Gençlerbirliği golüyle Fenerbahçe bu sezon özellikle deplasman maçlarında görmeye alıştığımız tutuk, iki pası üst üste yapamayan,çok top kaybeden, pozisyona dahi giremeyen kimliğine geri döndü.İlk yarıyı galip tamamlayan Gençlerbirliği ikinci yarıda Fenerbahçe`de korkulacak bir şey olmadığını gördüğünden rakibinin üstüne daha çok adamla geldi. Bu durumda Sarı-Lacivertlilerin defans arızaları daha da su yüzüne çıkmaya başladı. Adeta takke düştü kel göründü. Fakat bu net pozisyonlarda devleşen Kaleci Volkan'ın başarılı oyunuyla Fenerbahçe tarihi bir farktan kurtuldu. Bu maçta da bazı tartışmalı pozisyonlar vardı. Lugano'nun ağlara giden,fakat ofsayt gerekçesiyle iptal edilen pozisyonu gerçekten ofsaytmıydı. Bir de cezaalanında Koray'ın eline değen topta çarpma mı vardı,yoksa oynama mı vardı bunlar belki tartışılabilir. Ancak bu pozisyonlar doğal olarak Fenerbahçe`nin çok kötü futbolunun gölgesinde kaldı.

Ligin düşmemek için çırpınan takımlarından Hacettepe ligin ilk yarısını mumla aratan Ankaraspor'u 3-1 yenerek kurtuluş ateşini yeniden yaktı.Maç pozisyonsuz, tatsız ve tuzsuz geçerken Ankaraspor kalecisi Senecky`nin profesyonelliğe yakışmayacak biçimde rakibine topsuz alanda attığı tekme büyük ölçüde maçın kaderini çizdi. Bu pozisyonda penaltı golüyle öne geçen Hacettepe bir ara beraberliğe düşse de rakibinin eksik kalmasını iyi değerlendirerek iki gol daha attı.Maçı kazanarak haftalar sonra galibiyetle tanıştı. Ligin ilk yarısının flaş takımı Ankaraspor`un yerinde ise kavak yelleri esmeye devam ediyor.

Ligde son iki haftada aldığı galibiyetlerle dikkat çeken İstanbul Bş Bld evinde Ankaragücü`ne 2-1`le boyun eğdi.Bu maçta maçın belki de ilk tehlikeli pozisyonunda İstanbul Bş Bld golü bulup öne geçse de bu dakikadan sonra oyunun hakimiyetini tamamıyla ele geçiren Ankaragücü önce beraberliği buldu. Daha sonra ikinci yarıda oyunu adeta tek kaleye çevirip Brezilyalı golcüsü Jaba ile galibiyete uzandı. Bu sonuçla Ankara ekibi çok kritik bir 3 puan alırken, İstanbul Bş Bld iki haftadır süren çıkışına bu maçta dur dedi.

Ligde düşme korkusu yaşamak istemeyen Konyaspor evinde Antalyaspor`u 2-0 yendi. Bu maçta Konyaspor rakibine ezici bir üstünlük kurmasa da oyun olarak rakibinin bir adım önündeydi. Antalyaspor ise geçen haftaki Galatasaray maçındaki performansından çok uzaktaydı. Bu maçın en önemli özelliği Antalyaspor`un Mehmet Özdilek yönetiminde uzun bir aradan sonra bir Anadolu takımına karşı sahadan yenik ayrılmasıydı. Konyaspor ise bu galibiyetle rahat bir nefes aldı.

Haftanın gol bakımından en kısır maçında Kayserispor ile Bursaspor 0-0 berabere kaldı.Bu maç gol açısından kısırdı ama pozisyon açısından zengindi. Büyük bölümü yoğun Kayserispor baskısı altında geçti. Fakat Kayserispor ,kalesinde devleşen İvankov engeline takılınca maç başladığı gibi bitti.

Haftanın genel değerlendirmesi yapıldığında Trabzonspor karşısında 1 gol,1 asistle oynayan,sahada basmadık yer bırakmayan Denizlisporlu Bangoura ile Galatasaray karşısında takımının 5 golünden 4`ünü atan Taner Gülleri bizce haftanın en başarılı isimleri olmayı hakettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler