Vize konusu ortaklık organlarına götürülecek

Dışişleri Sözcüsü Özügergin, Avrupa Adalet Divanı'nın AB ülkelerine hizmet sunacak Türk yurttaşlarının birliğe vizesiz girmesi yolundaki kararına ilişkin olarak "Karar güçlü bir karar. Divan'ın aldığı kararlar nihai statüde oluyor. Biz konuyu ortaklık kurumlarının gündemine taşıyacağız. Bunu Avrupa Birliği ile aramızdaki önemli maddelerinden biri haline getireceğiz" dedi.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 11:26
Abone Ol google-news

Dışişleri Sözcüsü Burak Özügergin, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen olağan haftalık basın bilgilendirme toplantısında bir soru üzerine Avrupa Adalet Divanı'nın kararını değerlendirdi. Özügergin, iki Türk yurttaşının başlattığı hukuk sürecine ilişkin 19 Şubat tarihli karar için "Karar güçlü bir karar. Divan'ın aldığı kararlar nihai statüde oluyor. Biz konuyu ortaklık kurumlarının gündemine taşıyacağız. Bunu Avrupa Birliği ile aramızdaki gündemimizin önemli maddelerinden biri haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Divan'ın kararının sonuçları bakımından AB ve üyesi ülkelere getireceği yükümlülüklerin şu anda tam belli olmadığını, AB ülkelerinde de bir belirsizlik yaşandığını ifade eden Özügergin, "Şu yalnız bizim açımızdan net: bu karardan vatandaşlarımızın azami şekilde faydalanmalarını hedef alan bir girişimler sürecine tanık olacaksınız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler