Rakiplerimizi tanıyalım

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalin kapısından dönen Galatasaray'ın 2013-14 sezonundaki yeni rakipleri belli oldu. Kura çekiminin ardından Galatasaray Başkanı Ünal Aysal rakipleri değerlendirdi.

Yayınlanma: 29.08.2013 - 14:37
Abone Ol google-news

 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2013-14 sezonunda gruplar belli oldu..

A Grubu

Manchester United

Shakhtar Donetsk

Bayern Leverkusen

Real Sociedad

B Grubu

Real Madrid

Juventus

GALATASARAY

FC Kobenhavn

C Grubu

Benfica

Paris Saint-Germain

Olympiakos

Anderlecht

D Grubu

Bayern Münich

CSKA Moskova

Manchester City

Victoria Pilzen

E Grubu

Chealsa

Schalke 04

FC Basel

Steaua Bucuresti

F Grubu

Arsenal

Olympique Marsilya

Borussia Dortmund 

Napoli

G Grubu

Porto

Atlético Madrid

Zenit

Austria Wien

H Grubu

Barcelona

Milan

Ajax

Celtic

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal kurayı değerlendirdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerini değerlendirirken, tüm grupların zorlu olduğunu söyledi.

Monaco'da gerçekleştirilen kura çekimi sonrası açıklamalarda bulunan Aysal, B Grubu'nda Real Madrid, Juventus ve Kopenhag'la eşleştiklerini anımsatarak, "Gruplara bakıyoruz, hepsi birbirinden zor. Bu önemli bir yarışma. Zoru başarmak lazım. Her şeyi kolayda ararsanız, kendinizi de yenileyemezsiniz. Galatasaray'ın kendisini geçen seneye nazaran daha fazla yenilemesi lazım. Bu seneki grubumuz, geçen seneye nazaran biraz daha zor. Biz de kendimizi buna göre ayarlamak durumundayız" dedi.

Takım olarak önceliklerinin gruptan çıkabilmek olduğunu aktaran Aysal, "Özellikle böyle bir gruptan çıkabildiğimiz takdirde, geçen sene geldiğimiz noktanın ötesine geçmemiz mümkün. Gerçekten güçlü bir Galatasaray kurulmuştur ve bunu ispat etmiş olacağız. Gruptan çıkmak ana hedef. Geçen seneki grubumuz da zorluydu ama ne yapıp edip oradan çıktık. Bu sene de zorlu grubumuzdan, aynı çabayla çıkmak istiyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 "Tribünde oturtacağımız oyuncuları almak istemiyoruz"

Başkan Aysal, takıma takviye yönünde transfer görüşmelerini devam ettirdiklerini dile getirerek, yabancı oyuncu kısıtlamasına tepki gösterdi.

Kısıtlama nedeniyle sadece bir kontenjanları olduğuna işaret eden Aysal, "Takımdan ayrılan başka yabancı oyuncularımız olursa, yerlerine birini almak mümkün olabilir. Biz tribünde oturtacağımız oyuncuları, almak istemiyoruz. Hem para hem zaman hem de oyuncular açısından konsantrasyon kaybına neden olabilecek bir durum. Maalesef kulüplerimiz, böyle talihsiz bir duruma düştü, böyle bir kısıtlamaya gidildi. Daha fazla transfer yapmamız mümkün değil. Bizim bir sol açık arayışımız var ve tahmin ediyorum transfer sezonu bitmeden, ihtiyacımızı gidereceğiz. Çalışmalarımız son derece ilerlemiş durumda" diye konuştu.

Aysal, gelecek sezon daha da azalacak yabancı oyuncu kontenjanı için kulüpler nezdinde bir girişim yapma istekleri bulunduğunu ifade ederek, "Yurt dışındaki rekabet gücümüzün kısılması yerine tersine teşvik edilmesi gerekir. Bu durumdan gerçekten son derece rahatsızız" şeklinde konuştu.

Rakipleri tanıyalım

REAL MADRID 

Mourinho'nun takımdan ayrılmasında sonra yerine Ancellotti ile anlaşan Real Madrid La liga'da iki maçta 6 puan aldı.  Ronaldo, Modric, Mesut gibi yıldızları kadrosunda barındıran Real Madrid, Şampiyonlar Ligi kupasının en büyük favorilerinden biri. 

JUVENTUS 

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ne çeyrek finalde Bayern Münih karşısında veda eden siyah beyazlılar İtalya Serie A'da iki sezon üst üste şampiyon oldu.

KOPENHAG

Oynadığı 6 maçta 3 beraberlik, 3 yenilgi alan Danimarka temsilcisi sezona pek de iyi başlayamadı.Ancak Koğenhag takımı geçen sene en yakın rakibine 5 puan fark atarak şampiyon oldu.

Juventus yöneticisi Marotta'dan Galatasaray yorumu

Avrupa Şampiyonlar Ligi grup kuralarında Galatasaray ile aynı gruba düşen İtalya'nın Juventus takımının yöneticisi Giuseppe Marotta, sarı kırmızılı takımın güçlü bir ekip olduğunu söyledi.

Monaco'daki kura çekiminde kulübünü temsil eden Marotta, (B) Grubu'nda Real Madrid, Galatasaray ve FC Kopenhag ile eşleşmelerini, İtalyan basınına değerlendirdi.

"İyi de gidebilir, kötü de" diyen Marotta, Galatasaray ile aynı gruba düşmüş olmalarıyla ilgili olarak, "Galatasaray güçlü bir takım. Türkiye'de en son Süper Kupa'yı kazandılar" diye konuştu.

Sarı kırmızılıların tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim'in bir dönem İtalya'da çalışmış olmasına atıfta bulunan Giuseppe Marotta, "Terim, İtalyan futbolunu çok iyi bilen bir sihirbaz" dedi.

Galatasaray'ın da geçen yıl kendileri gibi Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalden veda ettiğini anımsatan Juventuslu yönetici, "Felipe Melo, Sneijder, Muslera ve sahalarında çok sıcak bir atmosferleri var. Bunlara karşı oynayacağız" değerlendirmesini yaptı.

Marotta, grupta Real Madrid'in olmasına ilişkin de "Bu tamamen maç takvimine bağlı. Eşit takımlar olarak oynayacağız. Tabii Real Madrid'in yedek kulübesine Carlo Ancelotti'nin gelmesi... Bizim için bazı şeyler daha zor olacak. Bugün buradayız çünkü bütün maçları yüksek seviyede, herkesle eşit şekilde oynayabileceğimiz için" ifadesini kullandı.

Real Madrid'ten kura yorumu

Real Madrid Kulübü Kurumsal İlişkiler Direktörü Emilio Butragueno, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çok zorlu bir turnuva olduğunu belirterek, "Eşit, dengeli bir grupla karşı karşıyayız. Heyecanı yüksek bir tur yaşayacağız" ifadesini kullandı.

Geçen sezon Galatasaray ile oynadıkları maçları hatırlatan Butragueno, "Sahasında çok güçlü bir takım olduğunu gözlemledik. İlk maçta elde ettiğimiz çok iyi bir sonuçla İstanbul'a gittik ama özellikle maçın ikinci yarısında çok zorlandık. Taraftarının takımı nasıl ateşlediğini gördük" değerlendirmesini yaptı.

Butragueno, özellikle Juventus ile oynayacakları maçların ''çok heyecanlı'' geçeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Futbol tarihi çok büyük bir kulüp. Onlarla çok kez karşılaştık. Conte'nin teknik direktörlüğe gelmesinden sonra çok iyi bir takım oldu. Kulüp olarak sağlam, büyük bir futbol felsefesine sahip, kazanılması güç bir takım.''

Butragueno, ayrıca B Grubu'ndaki diğer rakip Kopenhag'ın da sahasında çok tehlikeli olabileceğini kaydetti.

İspanyol basını da UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan İspanyol takımlarının (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Real Sociedad) şanslı kura çektiklerini iddia etti.

İŞTE GALATASARAY'IN FİKSTÜRÜ

17 Eylül 2013

Galatasaray-Real Madrid

2 Ekim 2013

Juventus-Galatasaray

23 Ekim 2013

Galatasaray-Kopenhag

5 Kasım 2013

Kopenhag-Galatasaray

27 Kasım 2013

Real Madrid-Galatasaray

10 Aralık 2013

Galatasaray-Juventus
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler