Slogan atanlara müdahale etmeyenler yargılanıyor

Adana'da düzenledikleri ''İç Barış, Demokrasi ve Kardeşlik İçin El Ele'' adlı mitingde ''terör örgütü PKK ve yöneticileri lehine slogan atanlara müdahale etmedikleri'' gerekçesiyle, düzenleme komitesindeki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 14:27
Abone Ol google-news

Adana'da düzenlenen bir mitingde "Terör örgütü PKK lehine slogan atanlara müdahale etmedikleri" gerekçesiyle 9 kişinin yargılanmasına başlandı. Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, 31 Ağustos 2008 tarihindeki mitingin tertip komitesinde yer alan tutuksuz sanıklar DTP Adana teşkilatı yöneticilerinden Ahmet Kılıç, ÖDP yöneticilerinden Ergün Türkyılmaz, EMEP üyesi Suat Aytimur, Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, SES Adana Şube Başkanı Mehmet Antmen, TÜMTİS Adana Şube Başkanı Halil Çekin ve İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağçiçek ile sanıkların avukatı DTP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şiar Rişvanoğlu hazır bulundu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Metin Çelik ve Adana Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsmail Bulca duruşmaya katılmadı.

Sanık Ahmet Kılıç, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, ''Tertip komitesinde görevliydim. Yaklaşık 10-15 bin kişinin katıldığı mitingin olaysız ve şiddet eylemi olmadan sona ermesi bizim suçsuz olduğumuzu göstermektedir. Miting öncesi resmi olarak bildirdiğimiz sloganlar dışında slogan atanlara gerekli müdahalede bulunduk, üzerimize düşeni yaptık'' dedi.

Diğer sanıklar da benzer ifadeler vererek, resmi olarak bildirdikleri dışında slogan atıldığında anonsla uyarıda bulunduklarını, 12-13 yaşlarındaki 4-5 çocuğu da bu nedenle miting alanının dışına çıkardıklarını, bir kişinin taşıdığı bez parçasındaki simgelerin terör örgütünü temsil edip etmediğinin de araştırılmasını istediklerini belirtti.

Mahkeme başkanı, mitingle ilgili görüntülerin yer aldığı CD'lerin bilirkişi tarafından incelenerek, emniyet müdürlüğüne bildirilen dışında slogan atıp atmadığının, atılmışsa komitenin müdahalede bulunup bulunmadığının belirlenmesine ve Metin Çelik ile İsmail Bulca'nın bir sonraki duruşmaya getirilmesine karar verdi.
 

Basın açıklaması

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, duruşmanın ardından İnönü Parkı'nda toplanan sanıklar ve çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri adına yaptığı açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barış isteyenlerin yargılanmasının utanç verici olduğunu söyledi.

Boğa, aynı gün İstanbul ve Diyarbakır'da da mitingler gerçekleştirildiğini belirterek, ''Adana'da yapılan mitinglere çok sayıda insan katılmış ve barış talebini dillendirmişlerdir. Adana'da gerçekleştirilen mitingde herhangi bir olay çıkmamasına rağmen hakkımızda dava açılması aslında barış savunucularına gözdağıdır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler