'Emekliler iyileştirme zammı istiyor'

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, emeklilerin de her insan gibi yaşama hakkı olduğunu belirterek, emeklilerin, yetkililerden iyileştirme zammı istediğini bildirdi.

Yayınlanma: 24.02.2009 - 16:32
Abone Ol google-news

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan,  yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in basında ve televizyonda, açlık sınırı altında aylık alan işçi emeklilerinin aylıklarında iyileştirme yapılacağı sözünü verdiğini ancak bugüne kadar hiçbir şey yapılmadığını söyledi.

Emeklilerin de her insan gibi yaşama hakkı olduğunu belirten Çalışkan, emeklilerin yetkililerden iyileştirme zammı istediklerini ifade etti. Çalışkan, emeklilerin bu taleplerinin yetkililerce ''kaynak yok, bütçede açık var, ülkede kriz var'' gibi açıklamalarla karşılanmadığını söyleyerek, şunları kaydetti: ''Bu mazeretleri millete kabul ettirmeye çalışanlar, emekliye 'yok' dediği paraları şu iki aydır seçimleri bahane ederek, oluk gibi hovardaca harcamaktadırlar. Bu hovardaca harcanan paraların ana kaynağı nereden gelmektedir? Bu davranışları umursamadan yapanları, milletimiz mutlaka değerlendirecektir. Bu inançla ve sabırla neticeyi göreceğiz ve bekliyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler