Ege Denizi'nde şiddetli fırtına

Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıkları kuzey ve iç bölümlerde artarken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle, Gökçeada-Kartepe feribot seferi iptal edilirken, meteoroloji yurttaşları Ege'deki fırtına ile ilgili uyarıyor.

Yayınlanma: 25.02.2009 - 08:53
Abone Ol google-news

Türkiye'nin büyük bölümde görülecek yağışlarla birlikte, hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Güney Ege (Muğla ve Aydın), Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) ile Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Kuzey ve iç bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güney, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde (Marmara ve Kuzey Ege kıyıları) kuvvetli olarak esecek.

 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Trakya ile bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, kıyılarında yağmur şeklinde olacak. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olacak. Bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Uşak ve Kütahya) gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, Ankara ve Eskişehir çevreleri öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyıları (Zonguldak, Bartın, İnebolu ve Sinop), akşam saatlerinden sonra batısı (Zonguldak, Düzce ve Bolu) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Kastamonu ve Karabük) gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları(Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt) yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile öğle saatlerinden sonra doğusu kar yağışlı geçecek. Yağışlar Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari ve Erzincan çevrelerinde kuvvetli olacak. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar bölgenin doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) kuvvetli olacak.

 

Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına

Meteoroloji, Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Muğla Meteoroloji İstasyon Müdür Vekili Saim Varlı, yaptığı yazılı açıklamada, Ege Denizi'nde rüzgarın Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden 8 (62-74kilometre/saat) hızında estiğini belirterek, akşam saatlerinden sonra da 9 (75-88kilometre/saat) hızında, kuvvetli fırtına beklendiğini kaydetti.

Rüzgarın, Marmara ve Batı Akdeniz açıklarında ise 8 (62-74kilometre/saat) kuvvetinde esmesi bekleniyor. Varlı, ilgililerin ve yurttaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

 

Gökçeada-Kartepe feribot seferi iptal edildi

Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle, Gökçeada-Kabatepe arasındaki feribot seferi geçici olarak durduruldu.

Alınan bilgiye göre, zaman zaman hızını artıran poyraz nedeniyle, Gökçeada-Kabatepe arasında ''Gökçeada-1'' feribotuyla saat 16.30'de yapılması planlanan sefer iptal edildi.
Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğünü kaydettiler.

 

Marmaris'te sağnak yağış

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sağanak yağış etkili oldu. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede son 8 saatte metrekareye 30 kilogram yağış düştü.

İlçede akşam saatlerinde fırtına beklendiğini bildiren yetkililer, sağanak yağışın yarın da etkili olacağını, hava sıcaklığının hafta sonuna kadar 12 ila 14 derece arasında seyredeceğini belirtti.

Sağanak yağış nedeniyle trafikte aksamalar meydana gelmemesi için trafik ekipleri yoğun çaba harcıyor. Marmaris Belediyesi ekipleri de su taşkını yaşanmaması için su kanallarını temizledi.

Bu arada yetkililer, vatandaşları su kanallarına çöp atmamaları konusunda uyardı.

 

Yollardaki durum

Kar ve sis Bolu Dağı'nda ulaşımı olumsuz etkiliyor

Kar ve sis, D-100 kara yolu ve TEM oto yolunun Bolu Dağı geçişinde ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bolu Dağı'nın Seymenler ve Karanlıkdere mevkindeki sis, görüş mesafesini zaman zaman 20 metreye kadar düşürüyor.

Kaaryolları ekipleri, Abant Kavşağı'ndan Düzce il sınırına kadar olan bölgede kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri kar yağışı, sis ve buzlanmaya karşı uyardı.


Bitlis ve Kayseri'de köy yolları kapandı

Kar yağışı nedeniyle Bitlis'te 147, Kayseri'de 24 köy yolu ulaşıma kapandı, Konya'da ise kapalı bulunan 208 köy yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, il merkezi ve ilçelere bağlı 147 köy yolunun ulaşıma kapandığı, karla mücadele çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde 40 santimetreye ulaşan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 50 santimetreyi bulduğunu kaydetti.

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamaya göre de Sarız ilçesinde 16, Felahiye ilçesinde 6 ve Yahyalı ilçesinde 2 köy yolu ulaşıma kapandı. Toplam, 144 kilometre uzunluğundaki kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 7 ekibin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Konya'da ulaşıma kapanan 208 köy yolunun ise karla mücadele çalışmaları sonucu ulaşıma açıldığı bildirildi.

Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Altyapı ve Çevre Daire Başkanı Mehmet Karakoç ile Yol Şube Müdürü Şükrü Seymen, çalışmaları yerinde incelemek üzere Derebucak ilçesine bağlı Tepearası köyüne gitti.

615 köy yolunda karla mücadele çalışması yapıldığını ifade eden Kaçmaz, ''Mevsim normallerinin üzerinde yağan ani kar dün itibariyle 208 köy yolumuzun ulaşıma kapanmasına neden olmuştu. Kar yağışıyla birlikte ekiplerimiz gayretli bir çalışma sergileyerek bir gün içinde kapanan bütün yolları ulaşıma açtı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler