8 bin 141 öğretmen eğitim ordusuna katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2009-1 öğretmen atamalarında 7 bin 81'i kadrolu olmak üzere, toplam 8 bin 141 öğretmen atadı. Bakan Hüseyin Çelik'in katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nda gerçekleştirilen atama töreninde, 8 bin 141 öğretmenin ataması yapıldı.

Yayınlanma: 25.02.2009 - 09:04
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ağustos ayında 15 bin Kasım ayında da 10 binin üzerinde atama yapacaklarını belirterek "15-20 gün içerisinde de şu anda kadroya atanan sözleşmelilerin yerine de sözleşmeli atama yapacağız. Bu atamalarda 3-5 bin sözleşmeli öğretmen kadroya geçecek. Onların yerine de sözleşmeli alımı yapacağız" dedi.

2009-1 Öğretmen Atamaları Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törenle bilgisiyar ortamında yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 81 ilde 46 dalda atama yaptıklarını belirterek, Türk eğitimin ileride daha iyi noktalara geleceğini ve bu sayede Türkiye'nin de daha iyi bir seviyeye ulaşacağını ifade etti. Hükümet ve TBMM'ye teşekkür eden Çelik, "2003 yılından bu yana bütçede en büyük pay eğitime ayrılıyor. Bütçenin yanısıra kaynak çeşitliklerini de artırıyoruz. Yapılan üç dersliğin biri dönemimizde yapıldı. Şu anda görevde olan üç öğretmenden biri de bizim dönemimizde atandı. 800 bin bilgisayar okullara gönderildi. Öğrencilerimizin neredeyse yüzde 99'u ücretsiz internetten yararlanıyor" diye konuştu.

2009 yılında 35 bin öğretmen atacak


Her yıl serbest bırakılan kadroların yüzde 50'sinin Milli Eğitim Bakanlığına verildiğini anımsatan Çelik, bu yıl 35 bin öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti. Ağustos ayında 15 bin Kasım ayında da 10 binin üzerinde atama yapacaklarını bildiren Çelik, "15-20 gün içerisinde de şu anda kadroya atanan sözleşmelilerin yerine de sözleşmeli atama yapacağız. Bu atamalarda 3-5 bin kadar sözleşmeli öğretmen kadroya geçecek. Onların yerine de sözleşmeli alımı yapacağız. Ancak ihtiyaç olduğu kadar atama yapabiliyoruz. Öğretmen adaylarımızı da haksız bulmuyorum ancak daha önce hesap kitap yapılmadan eğitim fakülteleri açıldı. Bize diyeceksiniz ki; 'sizin döneminizde açılmadı mı?' Bizim dönemimizde açılan üniversitelerin bazılarına eğitim fakültesi açıldı ancak ihtiyaç olan bölümler açıldı. Hesap-kitap yapılmadan fakülte yüksekokul açma dönemi sona erdi. İhtiyaç doğrultusunda ve Türkiye'nin imkanları ile bu atamaları yapmaya devam edeceğiz" dedi. Bakan Çelik, konuşmasının ardından salonda bulunanlardan birer numaraya isteyerek bilgisayar ortamındaki ilk atamayı gerçekleştirdi. Atamalar yaklaşık 2 dakika sürdü. 434'ü açıktan atama 48'i milli sporcu, 86'sı kurumlararası, 492'si kurayla 7 bin 81'i kadrolu olmak üzere 8 bin 141 öğretmen atandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon