"TSK'den isim ver seni buradan bırakalım"

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Silivri Cezaevi'ndeki incelemeler sırasında, emniyet ve savcılık tarafından gözaltına alınan bazı kişilere "TSK'den isim ver seni buradan bırakalım" denildiği yönündeki iddiaların da araştırılmasını istedi. Komisyon Başkanı Üskül ise "Şikayeti olan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na başvursun" diyerek öneriye karşı çıktı.

Yayınlanma: 25.02.2009 - 12:31
Abone Ol google-news

Meclis İnsan Hakları'nı İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Cezaevi daimi alt komisyonu yarın Silivri Cezaevi'ne gitmeye hazırlanırken komisyon toplantısında da, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ilginç bir öneride bulundu. Alınan bilgilere göre Ersin, komisyonda, Ergenekon soruşturması kapsamında gerek emniyet gerekse savcılık tarafından gözaltına alınan kişiler ve tanıklara TSK'ya karşı beyanda bulunmaları yönünde baskı yapıldığı iddialarını gündeme getirdi. Ersin, "Gözaltına alınan kişiler ve tanıklara, TSK'dan özellikle Güneydoğu'daki görev yapan paşalarla ilgili 'isim ver seni buradan bırakalım' diye baskı var. Suçlu yaratmaya çalışılan bir süreç işliyor. Silivri Cezaevi'ndeki incelemeler sırasında bu konunun da incelenmesini istiyorum. Emekli Albay Sarızeybek de söyledi, kamuoyuna yansıdı. TSK aleyhinde ifadesi verilmesi için hem özendirici davranışlar, hem baskılar kurulduğu açık. TSK içinde baskı oluşturuyorlar. Ergenekon soruşturması TSK içinde suçlu üretmeye çalışıyor"görüşünü dile getirdi.

Üskül ise yapılacak incelemelerin Ergenekon davasıyla ilgisi olmadığı görüşünü yineleyerek Ersin'in önerisine "Bu yargının işidir. Şikayeti olan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na başvursun" sözleriyle karşı çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler