Olmert'ten Hamas'a çağrı

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Gazze Şeridi'nde yönetimde olan Hamas örgütüne çağrıda bulunarak, esir değişimi için kendisinden sonraki başbakanın pek istekli olmayacağını, bu işi kendisi başbakan iken bitirmeleri gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 25.02.2009 - 21:36
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail'in Kanal 2 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Hamas gibi, bizim inandığımız temel normlara karşı duyarsız bir grup bile esir olan kendi adamlarının serbest bırakılmasını ister. Ve (Hamas) bu konuda bir anlaşma şansı varsa, bunun benim başbakanlık dönemimde olabileceğini biliyor" dedi.

Ehud Olmert "Benden sonra iş başına gelecek başbakanın Gilad Şalit'i kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapacağına eminim. Ama yeni başbakan için, kendisini destekleyen siyasi güçler kompozisyonu nedeniyle benim yapmak istediğim şeyleri yapmanın zor olacağından korkuyorum" diye konuştu. İsrail Başbakanı, Gilat karşılığında ne kadar Filistinli esiri serbest bırakmaya niyetli olduğunu söylemedi. Hamas ise Olmert'in önerisi konusunda yorum yapmadı.

Mısır'ın arabulucuk yaptığı görüşmelerde İsrail'in, Hamas'ın elindeki İsrailli asker Şalit karşılığında bin kadar Filistinliyi serbest bırakmaya hazır olduğu belirtiliyor. Hamas ise aralarında örgüt liderlerinin de bulunduğu Bin 400 esirin serbest bırakılmasını istiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler