Yurtta kara kış

İstanbul ve Çanakkale'de etkili olan fırtına nedeniyle bazı dış hat seferleri ile Kadıköy deniz otobüsü ve Kabatepe-Gökçeada araba vapuru seferleri geçici olarak durduruldu. Bursa'nın Büyükorhan ilçesi, Karaman'ın Sarıveliler, Ermenek ve Başyayla ilçelerinde ve Kütahya'da yarın eğitime ara verildi. Ankara'nın batısında başlayan kar yağışının, 2 saat içerisinde il genelini etkisi altına alacağı bildirildi. Bolu Dağı'nda da buzlanmaya karşı sürücüler uyarılıyor.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 07:29
Abone Ol google-news

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) alınan bilgiye göre, Armutlu-Yenikapı-Bostancı, Yalova-Yenikapı, Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve Yenikapı-Bandırma feribot seferleri, şiddetli lodos nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Kadıköy deniz otobüsü seferlerinin tamamının da şiddetli akıntı nedeniyle iskeleye yanaşılamadığı için iptal edildiği belirtildi.

 

Çanakkale'de fırtına

Zaman zaman fırtınaya dönüşen poyraz nedeniyle Kabatepe-Gökçeada araba vapuru seferleri yapılamadı.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Kabatepe-Gökçeada hattındaki seferlerin rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından yeniden başlayacağını söyledi.

Bu arada, dün iptal edilen Geyikli-Bozcaada seferleri bu sabah itibarıyla normal olarak yapıldı. Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımı, Çanakkale-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleriyle sürdürülüyor.

 

Ankara'da kar başladı

Ankara'nın batısında başlayan kar yağışının, 2 saat içerisinde il genelini etkisi altına alacağı bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, saat 16.00 itibariyle Ankara'nın batı çevrelerinde başlayan kar yağışının, 2 saat içerisinde il genelini etkisi altına alacağı, bu gece ve yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Bu gece en düşük hava sıcaklığının kent merkezinde sıfır, yüksek kesimlerde -1/-2 derece dolaylarında olmasının beklendiği kaydedilerek, kentin yüksek kesimlerinde meydana gelebilecek buzlanmalara karşı dikkatli olunması istendi.

 

Bolu Dağı'nda buzlanma uyarısı

Bolu kent merkezi ve D-100 kara yolunun Bolu dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor.
Bolu'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı akşam saatlerinde şiddetini arttırdı. Kar yağışının D-100 kara yolunun Bolu dağı kesiminde de aralıklarla devam ettiği bildirildi.

Kar yağışı Bolu kent merkezi zemininde etkili olmaya başlarken, kara yolları ekipleri Bolu Dağı'nda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Trafik ekipleri ise sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Akdeniz'de etkili yağış

Meteoroloji, Antalya ve Mersin çevrelerinde kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış ve yerel dolu yağışı uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yayımlanan uyarıda, Antalya il merkeziyle, Antalya'nın doğusundaki Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ile Mersin'e bağlı Anamur, Gülnar, Mut, Silifke ve Erdemli ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. Uyarıda, yağışın su baskını, yıldırım ve ani sel olaylarına yol açabileceğine işaret edildi.

Meteoroloji yetkilileri, bu sabah saat 08.00'de yapılan ölçümlere göre son 24 saatte Antalya şehir merkezine 80, Alanya'da 9,4, Finike'de 53, Kaş'ta 55, Demre'de 53, Kumluca'da 30, İbradı'da 29, Manavgat'ta 27, Kemer'de 13 kilogram yağış kaydedildi. Aynı zaman diliminde metrekareye, Isparta'da 5, Burdur'da 1, Muğla'da 23, Dalaman'da 32, Bodrum'da 23, Marmaris'te 58, Datça'da 41, Fethiye'de 17, Yatağan'da 15 ve Köyceğiz'de 37 kilogram yağış düştü.

Bu arada, sabah saatlerinde yoğunlaşan yağış yüzünden, binaların zemin ve bodrum katlarını su bastı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sabah saatlerinde yoğunlaşan su baskını ihbarlarına yetişmek için çaba sarf ediyor. Bazı okulların bahçelerinin suyla dolması yüzünden, öğrencilerin okula girişlerinde sorun yaşandığı öğrenildi.

Yetkililer, iç kesimlerde ise kar yağışı beklendiğini, halen Antalya'nın Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde kar yağışının devam ettiğini ifade etti.
 


Eğitime bir gün ara

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Alınan bilgiye göre, etkili kar yağışı nedeniyle Büyükorhan'da okullar bugün tatil edildi. Ayrıca ilçeye bağlı köylerle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bursa-Ankara kara yolu Ümitalan rampasında ise zincirsiz yüksek tonajlı araçların yolu kapatması nedeniyle trafik akışı bir süre güçlükle sağlandı. Yetkililer, gereken müdahalenin yapılarak bölgede yolun açıldığını, ancak zincirsiz araç geçişine izin verilmediğini bildirdi.

Karaman'ın Sarıveliler, Ermenek ve Başyayla ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitime ara verildi. Kar kalınlığının ilçe merkezinde 35 santimetreyi, yüksek yerlerde ise 60 santimetreyi buldu.

Karasu, halen devam eden kar yağışı nedeniyle Sarıveliler'de bugün öğleden sonra ve yarın, ilk ve orta dereceli okulları tatil etme kararı aldıklarını belirtti. Öte yandan, Ermenek ve Başyayla ilçelerinde de ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.


Kütahya il merkezi ve ilçelerinde etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı sistemle hizmet verilen ilköğretim okullarında yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, il genelinde dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipiden ulaşımda güçlük yaşanması nedeniyle il merkezi ve ilçelerde, taşımalı sistemle eğitim öğretim verilen okulların yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Taşımalı sistem kapsamı dışında kalan ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda tatilin söz konusu olmadığı, bu okullarda yarın eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon