"El Kaide'ye tolerans yok"

Bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mehmed Kureşi, Taliban ile uzlaşamayacaklarını ve El Kaide terör örgütüne tolerans göstermeyeceklerini söyledi.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 07:45
Abone Ol google-news

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan ve Afgan ve Amerikalı muadilleriyle görüşmeye hazırlanan Kureşi, Amerikan PBS televizyon kanalı için verdiği mülakatta, devrik Taliban yönetimine yakın dinci liderlerle yapılan tartışmalı anlaşmaya değindi.

Bakan Kureşi, ülkesindeki Svat Vadisi'nde El Kaide unsurlarının varlığının biraz da zorunlu olduğunu belirttiği konuşmasında, bu bölgede şeriat kanunlarının uygulanmasına ilişkin anlaşmanın endişe uyandırmasıyla ilgili olarak, ''orada Taliban komutada olmayacak. Taliban ile uzlaşmayız. El Kaide'yi Svat Vadisi'nden attık, şimdi de onları aşiret bölgesinden atacağız. İnsanlar, dincilerin çemberini daralttığımızı anlamadılar'' ifadesini kullandı.

Kureşi, açıklamasında, Amerikan insansız uçaklarının Pakistan topraklarındaki saldırılarına bir son verilmesini istediklerini de kaydetti ve ''Amerikalı yetkililer insansız uçaklar konusundaki stratejilerini gözden geçirmeli'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler