ABD zaman istiyor, Polonya ısrarcı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Polonya Dışişleri Bakanı Radislaw Sikorski, Amerikan füze kalkanı projesini görüştü. Clinton projenin "sağlam, güvenli ve verimli" olması gerektiğini ve zaman ihtiyaçları olduğunu belirtirken, Sikorski füze kalkanlarının konuşlandırılmasının Polonya için önemli olduğu konusunda ısrar etti.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 08:04
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Polonya Dışişleri Bakanı Radislaw Sikorski, Amerikan füze kalkanı projesini görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Clinton'ın Sikorski ile eski Başkan George Bush tarafından ortaya atılan füze kalkanı projesiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduğunu, Clinton'ın bu projenin ''sağlam, güvenli ve verimli'' olması gerektiğini ifade ettiğini açıkladı.

Clinton'ın güvenlik alanında Polonya ile işbirliğini güçlendirmek istediğini belirttiği ifade edilen bakanlık açıklamasında, Sikorski'nin de, Barack Obama yönetiminin yeni işbaşına geldiğini ve zamana ihtiyaç olduğunu anlayışla karşıladıklarını, bununla birlikte Polonya topraklarına Bush yönetimi tarafından söz verilen füze kalkanı projesinin konuşlandırılmasının önemli olduğunda ısrar ettiğini söylediği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler