Bu nasıl çay?

Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali'ndeki İl İnsan Hakları Kurulu Şikayet Kutusu'na atılan bir şikayet yazısı, havalimanı kafeteryalarında çayın 6 YTL, hamburgerin ise 15 YTL'ye satıldığına dikkat çekti. Yapılan şikayetin ardından İl İnsan Hakları Kurulu, tarifelerin neye göre belirlendiğinin ve onaylandığının araştırılmasına karar verdi.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 08:42
Abone Ol google-news

Antalya Havalimanı'ndaki kafeteryalarda çayın 6 TL'ye hamburgerin de 15 TL'ye satıldığı şikayetini değerlendiren İl İnsan Hakları Kurulu, tarifelerin neye göre belirlendiğinin ve onaylandığının araştırılmasına karar verdi.

Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali'ndeki İl İnsan Hakları Kurulu Şikayet Kutusu'na atılan bir başvuru, havalimanında bulunan kafeterya gibi işletmelerin fiyat tarifelerinin nasıl belirlendiği sorununu gündeme getirdi.

Antalya İl İnsan Hakları Kurulu, geçen ayki toplantısında, ''havalimanında bulunan kafeteryalarda satılan hamburgerin 15 TL, çayın 6 TL olduğu'' yolundaki iddiayı görüştü. Konuyu değerlendiren kurul, başvurunun Havalimanı Mülki İdare Amirliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne yazılarak, yapılacak araştırma ve inceleme sonucundan bilgi verilmesini istedi.

Kurul bu ay gerçekleştirdiği toplantıda, Havalimanı Mülki İdare Amirliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün kurula gönderdiği yanıtları değerlendirildi.

 

Yerli ve yabancı turistlerden şikayet var ama...

Kurula Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar imzasıyla gönderilen yazıda, ''Antalya Havalimanı'nın yiyecek içecek ünitelerindeki fiyatların dünyadaki emsallerine oranla daha yüksek olduğu yönünde yerli ve yabancı turistlerden çeşitli şikayetler olduğu'' belirtilerek, sorunun Havalimanı Mülki İdare Amirliği ve işletmecilerle çözümlenmesinin uygun olacağı ifade edildi.

Vali Yardımcısı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu imzasıyla gönderilen yazıda ise, havalimanındaki yiyecek içecek ünitelerinde satılan ürünlerin fiyat listelerinin, turizm belgesi olanlarda Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, diğerlerinin ise bağlı oldukları odalarca onaylandığına, Antalya Havalimanı Başmüdürlüğünün ise sadece fiyat listelerinin asılı olup olmadığını denetlediğine işaret edildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nce gönderilen yazıdan tatmin olmayan kurul, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne tekrar yazı yazılarak, ''tarifenin neye göre belirlenerek onaylanmasının sağlandığının araştırılmasına ve sonucunun kurula gönderilmesine'' oybirliğiyle karar verdi.

 

"Yetkimiz yok"

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ise yaptığı açıklamada, turizm belgeli otel ve yiyecek-içecek ünitelerinin fiyat tarifelerinin kendilerince onaylandığını söyledi. Buna karşın Antalya Havalimanı'ndaki kafeteryaların ticari işletme olduğunu belirten Acar, ''bizden belgeli tesisler değil. Bizim yetkimiz yok. 2-3 yıl öncesinde turizm belgeleri vardı. Bizden belgeleri varken, şikayetler üzerine 'düzeltin' diyorduk, ama artık bizim sorumluluk alanımızda değil'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler