10 bin işçi engellilere hizmet edecek

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte uygulamaya konulacak 'Kent İşçiliği' projesi kapsamında iş imkanı sağlanacak 25 bin kişiden on bininin Ankara'daki engelli yurttaşların hizmetinde olacağını söyledi.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 10:12
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Altınokta Körler Derneği üyeleriyle Kurtuluş'taki dernek genel merkezinde, amatör spor kulübü yöneticileriyle de Maltepe'deki Yılmaz Güney Sahnesi'nde bir araya geldi.

Karayalçın, çok sayıda engelli yurttaşın da katıldığı Altınokta Körler Derneği'ndeki toplantıda, en önemli sosyal projeleri arasında yer alan 25 bin kişiye 2009 yılında iş imkanı sağlanmasına ilişkin çalışmanın, engellilere yönelik hizmetleri de kapsayacağını kaydetti.

Karayalçın, "Kent İşçiliği çerçevesinde istihdam edilecek 25 bin hemşerimizden 10 bini eğitim gördükten sonra engelli hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır" dedi.

Karayalçın, hem istihdam projesinin hem de Ankara'daki 90 bin ailenin yoksulluktan kurtarılmasını öngören 'Hemşerilik Geliri' projesinin kaynağının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden karşılanacağını kaydederek şöyle konuştu:
"Hemşerilerim, İstihdam projesi 180 milyon dolarlık bir harcamayı gerektirmektedir, bu belediye bütçesinden karşılanacaktır. Yoksullukla savaşımda kullanacağımız 'Hemşerilik Geliri' projemiz 300-350 milyon lira dolaylarındadır. Bu da belediye bütçesinden karşılanacaktır. Yani iki projenin toplamı hemşerilerim, yaklaşık 500 milyon liradır. Ankara ekonomisinde belediye bütçelerinin toplamı 5.5 milyar Türk Lirası. Yani belediye bütçe toplamının yüzde 10'u ile ben bu iki sosyal projeyi uygulayacağım."

 

"Kulüplerin tümünü kucaklayacağız"

Karayalçın, Yılmaz Güney Sahnesi'nde amatör spor kulübü yöneticileri ile de bir araya geldi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, belediye kaynaklarını Ankaraspor'a "akıttığını", diğer Ankara kulüplerine "üvey evlat tavrı takındığını" kaydeden Karayalçın, "Herkes işini yapsın, belediye başkanı belediye başkanlığı yapsın, spor kulübü başkanı da spor kulübü başkanlığını yapsın. Herkes görevini, sorumluluğunun gereğini yerine getirsin diye düşünüyorum. Kent yönetimi bu kulüplerin, bu takımların tümünü kucaklamalıdır; tümüne eşit yaklaşmalıdır. Bunlardan birisi öz evlat, geri kalanlar üvey evlat olmamalıdır. Belediyenin gelir kaynakları bir kulübe gitmeyecektir, bir kulübe tahsis edilmeyecektir" diye konuştu.

 

"Başkentin geleceği ehil ellere teslim edilmeli"

Daha sonra Ankara Umum Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı'yı ziyaret eden Karayalçın, şoför esnafın sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı.

Umum Servis Aracı İşletmecilerinin kamu görevi yaptıklarına işaret eden Karayalçın, ''Korsan taksiler ve yönetmeliklerden kaynaklanan problemler yaşadığınızı biliyorum. CHP olarak en temel yaklaşımımız, ne yapacaksak birlikte yapacağız. Somali'ye korsanlar için gemi gönderen kamu otoritesi, korsan taksiler için de gerekenleri yapmalıdır'' dedi.

20 yıl önce belediye başkanlığı yaptığını belirten Karayalçın, başkentin geleceğinin ehil ellere teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Ankara'da yoksulluğu ortadan kaldıracak, iş istihdamı sağlayacak iki sosyal projesi olduğunu bildiren Karayalçın, projeleri hiçbir yerden kredi almadan belediye gelirleriyle yapacaklarını kaydetti.

 

''Bu yıl içinde 25 bin kişiye istihdam sağlayacağız''

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Bu yıl içinde 25 bin kişiye istihdam sağlayacağız'' dedi. Karayalçın, seçim çalışmalar için geldiği Ankara'nın Çubuk ilçesinde partisinin ilçe teşkilatınca bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıdaki konuşmasında, kendisini dinlemeye gelenlerin çokluğundan mutluluk duyduğunu ifade eden Karayalçın, ''Bu kalabalık gösteriyor ki Çubuk'ta açık hava toplantısı yapmalıyız. Çünkü her geçen gün büyüyoruz. Bizim başkaları ile kavgamız yok. Bizim projelerimiz var. Biz projelerimizi konuşuyoruz'' dedi.

Çubuk'ta büyük bir iş gücü potansiyelinin olduğun, bu potansiyeli de mutlaka değerlendireceklerini kaydeden Karayalçın, şunları söyledi: ''Ankara'nın Çubuk'un kamyoncuları işsizken sen neden Urfa'dan kamyon getiriyorsun? Biraz hemşehricilik yap. Oysa biz bu yıl içinde 25 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Biz Ankara'ya dikeceğimiz fidanları İtalya'dan ya da Çin'den değil, Çubuk'tan alacağız. Çubuk'ta tarım ve hayvancılık mutlaka gelişecek. Kuracağımız Kırsal Kalkınma Birimimiz üreticilerle iç içe olacak.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler