Sınavsız alınan personel soruldu

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sınavsız alınan 2 bin 136 personeli sordu. Çelik "Bu atamalarda AKP'ye yakın kişiler ya da milletvekili, bakan yakınları var mıdır, örneğin Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün'ün çocukları gibi?" diye sordu.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 10:56
Abone Ol google-news

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Temmuz 2007 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne İETT dahil yaklaşık 10 belediye, köy birlikleri ile bir içmesuyu birliğinden geçici statüde çalışan işçilerin kadrolu olarak atandıkları duyumu alındığını söyledi.

İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün bilgisinde olan 2 bin 136 kişinin, hiçbir sınava tabi tutulmadan önce geçici statüde işe başlatıldığı sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne transfer edildiğini kaydeden Çelik, "Geçici işçilerin mevzuata aykırı bir şekilde kadroya geçirildiği görülmektedir" dedi. Çelik İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a şu soruları yöneltti:

"KPSS veya nitelik sınavı aranmaksızın açıktan ve naklen atama yapılmış mıdır?

Bu kişilerin atamasında hangi KPSS sonuçları esas alınmıştır? Bu atamalar nedeniyle İŞKUR, ilgili kurumlara ve kuruluşlara herhangi bir işlem yapmış mıdır?

İşlem uygulamış mıdır?

Uygulama yapılmışsa tahsil edilmiş midir?

Bu atamalarda AKP' ye yakın kişiler ya da Milletvekili, Bakan yakınları var mıdır?

Örneğin, Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün'ün çocukları gibi. İŞKUR tarafından suç ihbarı üzerine 4483 sayılı Kanun hükmüne göre yetkililer hakkında herhangi işlem yapılmış mıdır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler