CHP: Basın özgürlüğü kalmadı

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Türkiye'de özgürlükler alanında siyasi iktidarın baskıları sonucunda tüm özgürlüklerin parça parça yok edildiğini belirterek, "Doğru haber alma objektif haber yapma kısıtlanmıştır" dedi.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 11:11
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Türkiye'de özgürlükler alanında siyasi iktidarın baskıları sonucunda tüm özgürlüklerin parça parça yok edildiğini söyledi.

Meclis'te Parlamento Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Anadol'u ziyaret ettiler.

PMD Başkanı Göksel Bozkurt, parlamento muhabirlerinin çalışma alanıyla ilgili konuları CHP Grup Başkanvekillerine dosya halinde sundu. Bozkurt, PMD yönetiminin, Meclis'te aktif çalışan parlamento muhabirlerinin insiyatifiyle belirlendiğini vurguladı ve bundan önce olduğu gibi PMD'nin basın etiğini ve meslek ilkelerini gözeten yaklaşımından ödün vermeyeceğini belirtti.

Okay da, son yıllarda özgür ve objektif haber alma özgürlüğünün önün kesildiğini vurgulayarak, İktidar partisinin bir yandaş medya arayışı içerisine girdiğini bildirdi.

Okay, "Bir sansür uygulama çabası var. Başbakan meydanlarda basın yayın organlarını hedef gösteriyor ve bir tartışma içerisine giriyor. Bu baskı 7-8 aydır sürüyor. Başbakan haberin niteliğine değil, gerçekçiliğine değil, haberi yapan kuruluşlara hesap soruyor, bu gazetelerin alınmaması için telkinde bulunuyor" dedi.

Türkiye için bunun bir ayıp olduğunu dile getiren Okay, "Türkiye'de özgürlük alanları parça parça yok ediliyor. Özgürlüklerin nasıl yok edildiği gözler önündedir" diye konuştu.

Anadol da, son 4-5 yılda bir kısım medyanın "AKP'yi, Özgürlükler ve demokratik açılımlar konusunda Türkiye'nin önünü açtığını, AB'den yana olduğunu gösterirken, CHP'yi de statükocu olarak gösteriyor" dedi.


Apronda deve kesen zihniyet

Gazetecilerin, uçak kazası ile ilgili sorularını yanıtlayan Anadol, kaza ile ilgili THY yetkililerinin tutumunu eleştirdi. Anadol, önceki gün Amsterdam'da düşen THY'nin ait uçak kazası ile ilgili başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve THY yetkililerinin yaptıkları açıklamalarla ilgili, "Yabancı ajanslar bilgi veriyor, THY yetkilileri bilgi vermiyor. Yabancı ajansların verdiği bilgiler saatler sonra yetkililer tarafından doğrulandı. Bunu ancak şu örnekle değerlendirebilirim. Apronda deve kesen bir zihniyetin yansımasıdır" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler