TSK, Kıbrıs'tan çekilmeliymiş

Avrupa Parlamento (AP) Başkanı Hans Gert Pottering, Kıbrıs'taki uzlaşmazlık konusunda Türkiye'yi suçladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'taki tatbikatının adadaki barış sürecinin başarılı bir biçimde sonuçlanması için gerekli olan uzlaşma duygusunu baltaladığını öne süren Pottering, TSK'nin Kıbrıs'tan çekilmesi yolundaki AP kararına vurgu yaptı.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 11:11
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamento (AP) Başkanı Hans Gert Pottering, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'taki tatbikatının adadaki barış sürecinin başarılı bir biçimde sonuçlanması için gerekli olan uzlaşma duygusunu baltaladığını öne sürerken, TSK'nın Kıbrıs'tan çekilmesi yolundaki AP kararına vurgu yaptı.

Hans Gert Pottering, AP Rum üyesi Marios Matsakis'in 19 Kasım 2008 tarihinde Kıbrıs'ta Türk kuvvetlerinin bir tatbikatı sırasında ateşkes hattı yakınlarında bir evde hasara yol açan silah atışı iddiasına ilişkin bir sorusunu yanıtladı.

Rum basınına göre, Pottering "Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunmasını hedefleyen çözüm müzakereleri sürecinde Türk ordusunun bu tür tatbikatların çözüm sürecinin başarılı bir sonuca ulaşması için gerekli uzlaşı duygusunu ve taahhüdünü baltaladığını" söyledi.

AP Başkanı ayrıca evi hasar görüp mağdur olan kişilere sempatisini dile getirerek, "Bizim kurumumuz Kıbrıs'taki durumu yakından takip etmeye devam ediyor" dedi.

Pottering 20 Şubat 2009 tarihli cevabi mektubunda "Avrupa Parlamentosu, 20 Eylül 2005 tarihli, Türkiye ile üyelik müzakerelerine ilişkin kararında Türk kuvvetlerinin çekilmesinin, gerilimin daha da azalması, tarafların arasında dilyaloğun yeniden başlaması ve Kıbrıs'ta kalıcı bir çözümün hazırlanması için gerekli bir adım olduğunu bildirmişti" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon