İntihar mı, cinayet mi?

İntihar ederek öldüğü iddia edilen Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın oğlu Burak Oktay, gazetecilere yaptığı açıklamada "Olaydan sonra araçtan kaç silah çıkmış? Sağ elle mi sol elle mi ateş edilmiş? Bir de adli tıp doktorunun beyanını hatırlatmak isterim. Beyanda 'bitişik atış yapılmıştır ancak bunun intihar olduğunu söyleyemem' deniyor.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 12:18
Abone Ol google-news

Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın oğlu Burak Oktay, babasının ölümünden sonra çıkan haberlere ilgili ''Babamla ilgili haberleri yapanların babamın hayatını iyi araştırmalarını isterdim'' dedi.

Burak Oktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''13 yıl boyunca kaç hükümet değişti, kaç İçişleri Bakanı değişti, babam hep görevine devam etti. Babam kaç operasyona katılmış, kaç göreve gitmiş ve bunların karşılığında kaç madalya almış, bunların yazılmasını istiyordum. Olaydan sonra araçtan kaç silah çıkmış? Sağ elle mi sol elle mi ateş edilmiş? Bir de adli tıp doktorunun beyanını hatırlatmak isterim. Beyanda 'bitişik atış yapılmıştır ancak bunun intihar olduğunu söyleyemem' deniyor. Doktorun beyanı bu yönde. Ben bunların araştırılmasını ve yazılmasını istiyorum.''

 

"İntihara ilişkin şüphe yok"

Ankara Dikmen'de otomobilinin yanında intihar eden Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'a ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Olayda herhangi bir şüphe uyandıracak unsur olmadığı belirten emniyet yetkilileri, "Oktay sol eliyle silahını ateşlemiş. Toplu Smith Wesson ile ateş ettiği için sol kulağının üstünde küçük bir giriş, sağ kulağının üstünde ise büyük bir çıkış var" dediler.

Oktay'ın sol elinde yapılan incelemede el suvablarının örtüştüğünü sol kulağının üstünde bitişik atıştan dolayı barut ve yanma izi oluştuğunu da belirten emniyet yetkilileri, "olayda şüphe yaratacak hiçbir unsur yok" dediler.

Adli Tıp'da yapılan otopside de bulguların aynı yönde olduğunu bildiren emniyet yetkilileri, Keklikpınarı 50. Sokak'da meydana gelen intihar anında Oktay'ın yanında bulunan Halil K.'nında da ifadesinin olayı doğrular yönde olduğunu kaydettiler.

 

Memleketinde toprağa verildi

Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın cenazesi Malatya'nın Hekimhan ilçesinde toprağa verildi. Behçet Oktay için Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Behçet Oktay'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra emniyet genel müdür yardımcıları Ali Kolat ve Celal Uzunkaya, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, özel harekat polisleri ve çok sayıda emniyet mensubu ile yurttaşlat katıldı.

Behçet Oktay'ın babası Mehmet Oktay, camiye getirilen tabuta sarılırken görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki göstererek çekim yapmamalarını istedi. Behçet Oktay'ın kızı Gökçen Oktay'ın yakasında babasına ait madalyanın olması dikkati çekti.

Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde öğle namazının kılınmasının ardından cenaze, omuzlarda Hekimhan Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine taşındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler