"THY uçaklarına ne sıklıkla bakım yapılıyor?"

CHP Antalya Milletvekili Tayfun Süner, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, THY'ye ait uçakların bakım ve onarımının ne sıklıkla yapıldığını sordu.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 13:52
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP Antalya Milletvekili Tayfun Süner, THY'ye ait ''Tekirdağ'' uçağının inişe geçtiği sırada kaza yapması sonucu 9 kişinin öldüğünü belirterek, uçakların bakım ve onarımının ne sıklıkla yapıldığı konusunda bilgi istedi.

Hollandalı yetkililerin iddiasına göre, uçağın yeterli yakıtı olmadığını kaydeden Süner, ''Uçakların yakıt ikmali hangi kriterlere göre yapılmaktadır. Düşen uçaktaki ağırlığı minimum düzeyde tutmak için mi az yakıt konulmuştur? Bunun yerine, ağırlığı azaltıcı başka önlemler yok mu?'' dedi.

Uçak kazasında pilotaj hatası olup olmadığını soran Süner, THY'de hizmet veren pilot sayısı, pilotlar için herhangi bir yaş sınırı olup olmadığı, sağlık kontrollerinin ne sıklıkta yapıldığını öğrenmek istedi. Süner, THY'de hizmet veren pilot sayısının yeterli olup olmadığını da sordu.
Süner, ''Şu ana kadar 9 ölü ve 50 yaralı olduğu bildirilen uçak kazasının sorumluluğunu, hakkaniyetle göreve getirdiğinizi savunduğunuz Sivil Havacılık Genel Müdürünüz mü alacak?'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler