PTT çalışanları Ankara'ya yürüyor

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı Ali Yılbaşı, PTT'nin bir kamu hizmeti verdiğini ifade ederek, ''PTT'yi sattırmamak ve insanlık suçu olan taşeronlaştırmaya karşı yürüyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 14:38
Abone Ol google-news

Haber-Sen üyesi bir grup, taleplerini PTT Genel Müdürlüğü'ne iletilebilmek amacıyla Diyarbakır'dan başlayan ve Ankara'da sona erecek yürüyüş programı kapsamında Adana'ya geldi. Gruptakiler, Adana'da da Büyükşehir Belediyesi önünden Kurtuluş Mahallesi'ndeki PTT Cemalpaşa Şubesi'ne kadar yürüdüler.

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, burada, yaptığı konuşmada, 2002 yılından itibaren PTT'nin kamu hizmeti anlayışından ziyade adeta tüccar zihniyetiyle yönetildiğini, çalışanların haklarının ihlali ve gasp uygulamalarının yoğunlaşarak sürdüğünü iddia etti.

Yılardır personel eksikliği nedeniyle halka hizmet edemediklerini, mektupların gecikmeli ulaştığını belirten Yılbaşı, şöyle devam etti: ''Yıllık izin hakkımızı kullanamıyoruz, resmi ve dini bayramlarda tatil yapamıyoruz, kargo hizmeti adı altında postacılara buzdolabı taşıtılıyor. PTT yöneticileri, emekçilerin lehine olan yasal düzenlemeleri görmezlikten gelerek, kuralsız çalıştırmayı ilke edinmiştir.''

Yılbaşı, PTT gişelerinde 2008 sonu itibariyle 107 kurum ve kuruluş adına tahsilat ve ödeme yapıldığını, işlem sayısının 6 yılda yüzde 120 arttığını, ancak personelin azaltıldığını belirterek, şunları kaydetti: ''Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan sokak aralarında PTT şubesi açılıyor. Memurlar şubelerde yalnız çalıştırılıyor. 4 memur, soygunlarda katledildi. Yüzlerce memur, çalınan paralardan dolayı soruşturmaya tabi tutuluyor, para kendisinden tahsil ediliyor. Stres altında çalışan memur açık veriyor, sahte para alıyor. Kurum, maliyeti yüksek diye sahte para makinesi almıyor, koruma ve güvenlik görevlisi çalıştırmıyor. Şubelerin temizliği memurlara yaptırılıyor.''

İşleri artarken, ücretlerin eridiğini vurgulayan Yılbaşı, ''Başbakan Ağustos ayında en düşük ücretli devlet memuruna 103 TL ek ödeme yapacağını söyledi. Ancak PTT emekçilerine bu ek ödeme verilmedi. PTT Personeli Kefalet Sandığındaki 300 milyon TL'ye çıkarılan yasayla el konuldu. 2004'ten beri PTT'de yapılan tüm harcamalar buradan karşılandı'' dedi.

PTT'yi özelleştirecek yasa taslağının Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu belirten Yılbaşı, ''Mart ayında yasalaştırılması planlanıyor. Buna göre, taşeronlaştırma yapılacak. PTT'yi sattırmamak için ve insanlık suçu olan taşeronlaştırmaya karşı yürüyoruz. PTT yönetimi yasal haklarımıza saygı göstermedikçe, sorunlarımıza çözüm bulmadıkça eylemlerimiz sürecek, greve de çıkacağız'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler