Dernek engellilerin parasına el koydu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Burdur İl Müdürlüğü ve Burdur Özürlüleri Koruma ve Yaşatma Derneği arasındaki protokolle açılan atölyede çalışan engellilere verilen aylığın yarısının, dernek tarafından ailelerden alındığı belirlendi.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 19:39
Abone Ol google-news

İŞKUR Burdur İl Müdürü İsmail Deveci, yaptığı açıklamada, Burdur Özürlüleri Koruma ve Yaşatma Derneği ile yapılan protokolle açılan atölyeden desteklerini çektiklerini söyledi. Deveci, geçen yılın eylül ayında açılan Mesleki Eğitim Merkezi ve Topluma Kazandırma Atölyesi'nde 20 engellinin çalıştığını ve herbirine kurum tarafından 280 lira aylık verildiğini vurguladı.

Bir ailenin şikayeti üzerine geçen ay inceleme başlattıklarını ifade eden Deveci, kursa katılan engellilerin tamamının aileleriyle görüştüklerini, bir kısmının gönüllü, bir kısmının da gönülsüz olarak aylıkların yarısını derneğe verdiklerinin anlaşıldığını kaydetti. Dernek yönetiminin, ''kursa para yetmiyor, devam ettirmek için bu parayı almalıyız'' diyerek bağış adı altında İŞKUR'un ödediği aylığın yarısını ailelerden aldığını belirten Deveci, bu durumun imzalanan protokole aykırı olduğunu dile getirdi. Deveci, imzalanan protokolde ''ne ad altında olursa olsun kursiyerlerden hiçbir şekilde ücret alınmayacağı''nın net bir biçimde vurgulandığını belirterek, atölyeye yönelik kurum desteğini kestiklerini söyledi.

Dernekten, ailelerden toplanan paranın geri ödenmesini ve atölyeye alınan 90 bin liralık makinenin kuruma geri verilmesi istediklerini de dile getiren Deveci, ''Kursun da kapatılmasını istedik. Çünkü bu kurs, kurumumuzla yapılan protokolle açılmıştı. Kendileri bundan sonra yapabilirlerse kursu sürdürebilirler ama kurum desteğini çektik'' dedi. Deveci, soruşturma nedeniyle bekletilen kursiyerlerin 2 aylık ödemelerinin de kısa süre içinde yapılacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler