Obama bütçe tasarısını Kongre'ye sundu

ABD Başkanı Barack Obama, 3,55 trilyon dolar olarak öngörülen 2010 yılı bütçesini Kongre'ye sunarken, ABD'nin devasa boyutlardaki bütçe açığının azaltılması çabalarında zengin kesimin vergilerinin artırılacağını açıkladı.

Yayınlanma: 26.02.2009 - 22:19
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, 2010 yılı bütçesini ve gelecek yıllar için öngörülen ekonomi planını Beyaz Saray'da duyururken, ''Yeni bütçeyle birlikte, vergi yasalarının temelde adil olmasının sağlanmasına başlanacak'' dedi. Bu çerçevede ABD'de yılda 250 bin dolardan fazla kazanan ailelerin, gelir vergisi ve yatırımlardan elde edilen gelirlerinin vergisi artırılacak. Obama, ülkenin en zengin yüzde 5'lik kesimi olarak nitelendirdiği bu grubun vergilerinin artırılacağı yönünde, geçen yılki seçiminde söz vermişti. Obama, buna karşılık geliri daha düşük olan ve nüfusun yüzde 95'ini oluşturan kesimlerin vergisinin düşürüleceğini dile getiriyor ve bu yönde kimi adımlar başlamış bulunuyor. Obama yönetimi, 30 Eylül'de sona erecek olan 2009 yılına ait bütçeyi de güncelleştirerek, bu rakamı 3,94 trilyon olarak önerdi.

Yönetim, bu yılın bütçesinde rekor bir rakam olan 1,75 trilyon dolarlık bir bütçe açığı bekliyor. Obama'nın önerdiği 2009 yılına ilişkin güncelleştirmenin ve 2010 bütçesinin, yürürlüğe girebilmek için Kongre tarafından onaylanması gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon