Avustralya'da yangının etkileri sürüyor

Avustralya'nın güney eyaletlerinden Victoria'da söndürülemeyen yangınlar nedeniyle üst düzey alarm verilirken, artan sıcaklık ve güçlü rüzgarlarla tehdit alanının genişleyebileceği olasılığı üzerine bölgedeki yaklaşık 200 okul kapatıldı.

Yayınlanma: 27.02.2009 - 06:43
Abone Ol google-news

Avustralya Kriz Servisi yetkilileri, halen onlarca yangının sürdüğü Victoria'da tehlikenin daha da artabileceği ve yeni bir kriz durumunun ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Yangın bölgelerine yakın olanların evlerini tahliye etmeleri veya mülklerini korumaları konusunda karar vermeleri gerektiğini söyleyen yetkililer, ''ancak alevlerin görülmesinden sonra çok geç kalınabilir'' dedi.

Şubat başında başlayan yangınların ülke için yüzyılın en büyük doğal felaketi olduğunu belirten yetkililer, bu süreçte yaklaşık 3 bin 500 yangınla mücadele edildiğini söyledi.

Avustralya'da 7 Şubat'ta başlayan yangınlar, 210 kişinin ölümüne neden oldu ve birçok küçük kasabayı yok etti. Bu sırada hayatını kaybedenler arasında araçlarına binerek yangından kaçmaya çalışanlar önemli bir oran teşkil ediyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler