"Belediye başkanı şehrin aile reisidir"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, belediyenin görev alanını çöp, çamur, çukurla sınırlamaması gerektiğini belirterek, "Belediye başkanı yönetimine geldiği şehrin hem anası hem babasıdır; aile reisidir. Yalnızca çöple, çukurla, çamurla uğraşamaz. Eğer aç hemşerileri varsa, işsiz hemşerileri varsa, elinde olanak da varsa bunların giderilmesi için çaba harcamalıdır" dedi.

Yayınlanma: 27.02.2009 - 09:20
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın yaptığı açıklamada, 'Hemşerilik geliri' ve '25 bin kişiye 2009 yılında iş' sağlanmasına ilişkin sosyal projeleri hakkında bilgi vererek, söz konusu iki projeyle ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde Ankaralılara destek olmayı amaçladıklarını vurguladı.

Karayalçın, 25 bin kişiye iş imkanı ile 90 bin ailenin yoksulluk çizgisinin üstüne çıkarılmasını öngören sosyal projelerin Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yalnızca yüzde 10'u ile gerçekleştirileceğinin altını çizerek şunları dedi: "Ben belediyenin görevini yalnızca çöp, çukur, çamur; '3 Ç' olarak tanımlamıyorum. Çöp tabiî ki görevimiz; çukur, çamur tabiî ki onlarla ilgilenmeliyiz ama bana göre belediye başkanı, yönetimine geldiği şehrin hem anasıdır hem babasıdır; aile reisidir. Yalnızca çöple, çukurla, çamurla uğraşamaz. Eğer aç hemşerileri varsa, işsiz hemşerileri varsa, elinde olanak da varsa bunların giderilmesi için çaba harcamalıdır, bu sorunu da çözmelidir. Bu belediyenin görevidir. Ben çözmeye talibim, yetki verirseniz bunu yapacağım."

Karayalçın, Melih Gökçek yönetimini Ankara'nın kaynaklarını değerlendirmemekle, Ankaralılara kullanmamakla eleştirerek, göreve geldiklerinde kuracakları, "Kırsal Kalkınma Birimi" ile balıkçılık dışında tarımda, ormancılıkta ve özellikle hayvancılıkta Ankara'nın sahip olduğu bu yüksek potansiyelin değerlendirileceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon