Havası en kirli il Kars

Türkiye'de 2008 yılında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Kars'da, partiküler madde (duman) ortalaması ise Van'da gerçekleşti.

Yayınlanma: 27.02.2009 - 09:34
Abone Ol google-news

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2008 yılına ilişkin hava kalitesi verilerini yayımladı. Buna göre, 2008'de kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri, kirlilik sırasına göre Kars, Bitlis, Çanakkale, Siirt ve Aydın oldu.

Aynı dönemde duman ortalamaları en yüksek il ve ilçe merkezleri ise kirlilik sırasına göre Van, Kahramanmaraş (Elbistan), Iğdır, Mardin ve Kütahya olarak belirlendi.

2008 yılında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır Değeri Bitlis, Çanakkale, Hakkari, Kars, Siirt, Van, Karaman ve Şırnak'ta aşıldı. Çanakkale, Hakkari, Kars, Siirt, Van ve Şırnak'ta İlk Seviye Uyarı Eşiği geçildi.

Aynı dönemde duman ortalamalarına bakıldığında, Kısa Vadeli Sınır Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiğinin birçok il ve ilçe merkezinde aşıldığı görüldü. Kısa Vadeli Sınır Değerinin aşıldığı gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri Bolu, Isparta, Konya, Kahramanmaraş (Elbistan), Van, Iğdır ve Düzce olarak sıralandı.

İlk Seviye Uyarı Eşiği'nin geçildiği gün sayısı 10 ve daha fazla olan il ve ilçe merkezleri de Afyonkarahisar, Ağrı, Bitlis, Bolu, Denizli, Erzincan, Erzurum, Isparta, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş (Merkez), Kahramanmaraş (Elbistan), Muş, Van, Ardahan, Iğdır, Karabük ve Düzce oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler