Uçak kazası Meclis gündeminde

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, THY'nin Tekirdağ uçağının, İstanbul-Amsterdam seferini yaparken, inişe geçtiği sırada düşmesini, Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 27.02.2009 - 10:03
Abone Ol google-news

CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 25 Şubat Çarşamba günü İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schipol Havalimanı'na inişe geçtiği sırada yere çarpan THY'nin Tekirdağ uçağında, 9 kişinin ölmesi ve birçok kişinin yaralanmasının büyük üzüntü yarattığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı ve THY yetkililerinin, kaza haberinin ardından düzenledikleri basın toplantısında, kazada ölü olmadığını açıkladıklarını ifade eden Selvi, ''Hatta THY yetkilileri, 'Uçak 3'e ayrıldı. Ön tarafında herhangi bir hasar yok. Uçağın arka bölümünde yaralanmalar mevcut. Herhangi bir ölüm olayı bildirilmedi' diyerek, detaya ilişkin kesin bilgiler vermişlerdir'' dedi.
 

''İstifa etmeyi düşünüyor musunuz"

Aynı saatlerde, 3 pilotun sıkışarak öldüğü ve yolculardan da ölenler olduğuna dair yayılan görüntü ve haberlerin, büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını belirten Selvi, şu soruların yanıtlanmasını istedi:
''Kazaya ilişkin bu yanlış ve çelişkili bilgilerin, yetkililer tarafından, adeta yarışırcasına apar topar kamuoyuna açıklanmasının sebebi nedir? Bu olaydan sonra da sorumluluğunuz altındaki bu önemli kurum ve kuruluşların, hala ehil eller tarafından yönetildiğini düşünüyor musunuz? Bu tür skandallar, ciddi yöneticiler tarafından yönetilen ülkelerde istifa nedenidir. Bu skandal nedeniyle, 39 kişinin öldüğü hızlandırılmış tren kazasındaki tutumunuzun aksine davranarak, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler