Arçelik, Grundig ile birleşiyor

Arçelik, çoğunluk hissesine sahip olduğu iştiraki Grundig Elektronik A.Ş. ile birleşme kararı aldı. Şirketin bu kararı, sektördeki ağırlığını arttırmak ve ortaya çıkacak yeni fırsatlardan en uygun şekilde faydalanmasını sağlamak üzere bir dizi yeniden yapılandırma kararı çerçevesinde aldığı belirtildi.

Yayınlanma: 27.02.2009 - 13:33
Abone Ol google-news

Arçelik, yaptığı bir açıklamayla çoğunluk hissesine sahip olduğu iştiraki Grundig Elektronik A.Ş. ile birleşme kararı aldığını açıkladı. Açıklamada, birleşme kararının Arçelik Yönetim Kurulu'nun, dünya ekonomisindeki gelişmeler doğrultusunda dayanıklı tüketim ve tüketici elektroniği sektörlerinde yaşanan gelişmeleri göz önüne alarak, şirketin sektördeki ağırlığını arttırmak ve ortaya çıkacak yeni fırsatlardan en uygun şekilde faydalanmasını sağlamak üzere bir dizi yeniden yapılandırma kararı çerçevesinde alındığı belirtildi.

 

İki karar daha

Arçelik Yönetim Kurulu, birleşme kararına ek olarak, şirketin özkaynak yapısını daha da güçlendirerek, pazarda oluşacak yeni fırsatlara daha hazır bir finansal yapı ortaya çıkaracak iki karar daha aldı. Buna göre, Arçelik'in portföyünde bulunun Koç Finansal Hizmetlere (KFS) ait hisselerin bir kısmı Koç Grubu şirketlerine 250 bin TL bedelle satılacak, ayrıca, ödenmiş sermaye yüzde 62.5 oranında bedelli olarak arttırılarak bugünkü 399.960.000.-TL'den 649.935.00.-TL'ye yükseltilecek. Bu iki işlemle, bir taraftan şirkete toplam 500 milyon TL kaynak sağlanacağı, diğer taraftan KFS hisseleri satışından vergi öncesi yaklaşık 72 milyon TL kâr elde edileceği hatırlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler