"AB'nin parçası olmak evrimdir"

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Türkiye'nin uzun vadeli konumu Avrupa Birliği ile beraberdir. AB'nin bir parçası olmak, Türkiye için bir devrim değil evrimdir" dedi.

Yayınlanma: 27.02.2009 - 14:31
Abone Ol google-news

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CNBC Europe kanalında yayınlanan "The Leaders" programına konuk oldu. Simon Hobbs tarafından yapılan röportajda Sabancı'nın iş yaşamı, liderlik özellikleri ve sosyal sorumluluk çalışmalarına değinildi.

Sunucu Simon Hobbs "Siz bir yandan Picasso sergisiyle modernizmi Türk insanına getiriyor, bir yandan da doğrudan yabancı yatırım ile değer yaratırken, diğer bir yandan da Avrupa Birliği sürecini destekliyorsunuz. Sizin yaptıklarınızın özünde bir felsefe olduğu hissediliyor" yorumunu yaptı. Sabancı, Avrupa Birliği konusuna verdiği destek ile ilgili olarak "Türkiye'nin uzun vadeli konumu Avrupa Birliği ile beraberdir. AB'nin bir parçası olmak, Türkiye için bir devrim değil evrimdir" açıklamasında bulundu.
 

Yabancı yatırımlarda Sabancı öncelikli olmalı

Sabancı, Türkiye'deki yatırım ortamına ilişkin "Türkiye yatırım için çekici bir ülke ama eğer yabancılar Türkiye'ye yatırım yapacaklarsa Sabancı'nın öncelikli olmasını isterim" dedi. Sabancı Topluluğu'nda kurumsal yönetişime verilen öneme de değinilen röportajda, "İş yapış şeklimizi daha kurumsal ve profesyonel bir yapıya getirdik. Ancak bunun çok bürokratik bir yapı olmamasına çalıştık. Sadece SBU sayısını düşürmeye odaklanmadık, organizasyondaki kademeleri de azalttık" diye konuştu.

Global krizden çok önce finansal hizmetlerin payını azaltmayı hedeflediklerini açıklamasına ve Akbank'ın yüzde 20'sinin Citibank'a satılmasının gerekçelerinin sorulmasına karşılık Sabancı, "Akbank'ın sonuçlarından ve konsolide sonuçlarımıza katkısından gurur duyuyoruz. Ama tabii ki diğer işlerimiz de Akbank'ın büyümesini yakalamaya çalışıyor" açıklamasında bulundu. Sabancı ayrıca "Doğru zamanda satınalma, doğru zamanda satma, dolayısıyla değer yaratma başarılı bir yönetimin vazgeçilmez göstergesidir" dedi.

Sabancı yakın dönem hedeflerine ilişkin olarak ise "İnanıyorum ki, yıl sonunda rekabetten göreceli olarak daha iyi durumda olacağız. 2009 gibi bir yılda sadece birkaç alanda büyüme hedefimiz var. Diğer işlerimizi koruma, nakit yönetimi ve likit kalma hedefimizdir" açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler