Hint fakiri artık zengin

Kadere inanır mısınız? Eğer inanmıyorsanız "Slumdog Millionaire"i izledikten sonra bir kez daha düşünün! 8 dalda Oscar sahibi film şimdi sinemalarda. 'Bollywood' tadındaki bu filmi sakın kaçırmayın!

Yayınlanma: 27.02.2009 - 14:51
Abone Ol google-news

Mumbai’nin kenar mahallelerinden birinde yaşayan Jamal Malik’in hayatı şans eseri ‘Kim 500 milyar ister?’ programına katılmasıyla değişecektir. Bir ‘kenar mahalleli’nin nasıl olur da profesörlerin, doktorların ve diğer ülkedeki en eğitimli insanlarının bile bilemediği soruları bilerek büyük ödül 20 milyon rupiye bir soru kalana kadar ilerlemesini merak eden polisler Jamal’i işkenceli sorguya alır. Bu sorgu, bizi Jamal Malik’in inanması güç hayat hikayesine götürecektir.

Komediden drama pek çok duyguyu barındıran bu öykü, Mumbai'nin varoşlarındaki döküntü gecekondu mahallelerinde büyüyen Jamal Malik’in, kısa yoldan köşeyi dönmek isteyerek gangster olan ağabeyi Salim ve büyük aşkı Latika'nın öyküsü.
 

Bollywood Hollywood’u yendi

Danny Boyle ve Loveleen Tandan tarafından yönetilen filmin senaryosu, Simon Beaufoy tarafından Hintli yazar Vikas Swarup’un Q & A isimli romanından uyarlandı. Slumdog Millionaire, Hollywood’un sembolü Oscar Ödülleri’nde ‘En iyi film’, ‘En iyi yönetmen’ ve ‘En iyi film müziği’ dahil 8 dalda ödül aldı. 4 tane de Altın Küre sahibi filmin başrollerini Dev Patel (Jamal Malik), Freida Pinto (Latika) ve Madhur Mittal (Salim) paylaşıyor. ‘Bollywood’ tadındaki bu İngiliz yapımı filmi sakın kaçırmayın!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler