Gözyaşlarıyla uğurlandılar

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşen Türk Hava Yolları'na ait uçakta hayatını kaybedenler İstanbul'da düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Törenede duygusal anlar yaşandı. THY mensuplarının yakınları ve çalışma arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Yayınlanma: 28.02.2009 - 07:41
Abone Ol google-news

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında kaza yapan Türk Hava Yollarına (THY) ait ''Tekirdağ'' uçağında hayatını kaybeden uçuş ekibi Hasan Tahsin Arısan, Olgay Özgür, Ulvi Murat Eskin ve kabin görevlisi Murat Sezer ile yolcu Bülent İçgören'in cenazeleri sabaha karşı 03.00'da THY'ye ait özel bir uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Cenazeler, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile THY çalışanları tarafından karşılandı.
 

Genel Müdürlük'te tören

Kazada yaşamını yitiren THY mensupları için Genel Müdürlük önünde bir tören düzenlendi. 4 mürettebatın Türk bayrağına sarılı tabutları, kaldırıldıkları Medikal Park Bahçelievler Hastanesi morgundan saat 10.00 sularında THY Genel Müdürlüğü önüne getirildi. Törene resmi kıyafetleri ile katılan yüzlerce THY çalışanı arkadaşlarını gözyaşları ve kırmızı karanfillerle uğurladı.

Tören, hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Hayatını kaybedenlerin kısa biyografileri okundu.
THY Genel Müdürü Temel Kotil kısa bir konuşma yaptı. Kotil, "Bugün burada üzücü bir kazada kaybettiğimiz arkadaşlarımızı son yolculuğuna uğurluyoruz. Arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ailelerin ve tüm camiamızın başı sağ olsun" dedi.

Kotil'in ardından sözü alan Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin konuşması sırasında zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı. Bu sırada dinleyenler de gözyaşlarını tutamadılar.

Karlıtekin şunları söyledi: "Bugün ben de böyle bir törende konuşma zorunda kaldığımdan dolayı derin üzüntü içerisindeyim. Telefonum çaldığında, arayan çalışanıma evladım eminmisin dedim? Maalesef başkanım dedi. O an yanımda bulunan arkadaşlarımız kriz masasına yönlendirirken, odama geçtim ve geçenlerde Hudson nehrine inen uçak aklıma gelmişti. Tek bir kimsenin bile burnu kanamamıştı. Uçağın ilk görüntüleri elimize ulaştığında göğsümüze çöken ağrı azalmış gibiydi. Ümidimizi dayandırdığımız bir diğer yön ise takdiri ilahının tecelli etmesinden başka bişey değildir.  Olup bitenin hakikaten bir mucize olduğunu kabul etmemiz gerekir. Ancak çok buruk bir mucize. Arkadaşlarımız 126 insanın kurtulmasına sebep oldular. 126 insanın ailesine ateş düşmesini engellediler, ama onlar bizim yüreğimize ateş düşürdüler. Şehit arkadaşlarımızı dualarımızla yad edeceğiz"

 

Ataköy'de tören

Şehit pilotların cenazeleri daha sonra Ataköy 5. Kısım Camisi'ne uğurlandı. Camideki törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir, THY Yönetim Kurulu üyesi Hamdi Topçu, THY Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, havacılık sektörünün temsilcileri, şehit mürettebatın mesai arkadaşları, yakınları, pilotlar, yer görevlileri ve yurttaşlar katıldı.

 

Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildiler

Hayatını kaybeden 2 pilot ve bir kabin görevlisi, Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınan namazın ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan, İkinci Pilot Olgay Özgür ve kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen askeri törene, aileleri ve yakınlarının yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, MHP milletvekilleri Mehmet Serdaroğlu, Ertuğrul Kumcuoğlu ve Cemalettin Uslu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Sinan Şanlı, 1. Ordu Komutanlığını temsilen Tümgeneral Bülent Dağsalı, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, THY personeli ve yurttaşlar katıldı.

Törende, şehit İkinci Pilot Olgay Özgür'ün eşi Ayşe Özgür'ün, bir süre eşinin tabutuna sarılarak ağladığı görüldü. Bazı şehit yakınlarını da, THY personeli ve askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı.

 

Pilot Murat Sezer toprağa verildi

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşen THY'ye ait uçakta hayatını kaybeden İkinci Pilot Murat Sezer, Bursa'nın Gemlik ilçesinde toprağa verildi. Gemlik Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ambulansa konulan Sezer'in cenazesi, araç konvoyu eşliğinde, babasının köyü olan ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Katırlı köyüne getirildi. Sezer, Katırlı Köy Mezarlığı'nda, 4 yıl önce  vefat eden babası Hüseyin Sezer'in mezarının yanına defnedildi. Bu sırada mezarlık yakınında bekleyen Sezer'in eşi Selda Sezer, oğlu Ulunay'a sarılarak ağladı. Pilot Murat Sezer'i, yakınları, pilot arkadaşları ve askeri yetkililer son yolculuğuna uğurladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler