Karayalçın: Ankara'daki baronları biliyorum

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Medyadaki baronlarla tanışmadım ama Ankara'daki baronları biliyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve kuruluşlarında çok sayıda baron var'' dedi.

Yayınlanma: 28.02.2009 - 11:37
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, seçim merkezi olarak kullandığı eski CHP'nin eski Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, belediye başkanı seçilmesi halinde eğitim, sağlık, kültür ve spor alanlarında gerçekleştireceği projeler hakkında bilgiler verdi.

Toplum sağlığı, koruyucu sağlık hizmetleri ile gıda güvenliğine önem vereceklerini belirten Karayalçın, yoksul mahallelerde yaşlılar ve çocuklar için düzenli sağlık taramaları yapacaklarını, yeni ilçelerde ''cankurtaran'' poliklinikleri oluşturacaklarını, sanayi bölgeleri ve taksi durakları için gezici sağlık ve temizlik ekipleri kuracaklarını ifade etti.
Karayalçın, kimsesiz yaşlılara yönelik bakım, temizlik ve sıcak yemek hizmetine devam edeceklerini, yaşlıların belediye otobüsleri ile metrodan tam gün ücretsiz yararlanmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için de kaldırım, yol ve geçitlerdeki ''sınırlayıcı engelleri'' kaldıracaklarını bildiren Karayalçın, engelliler ile ailelerini rahatlatmak amacıyla günlük, haftalık ve aylık bakım ve rehabilitasyon hizmeti vereceklerine dikkati çekti.
Karayalçın, engelli bireyi olan ailelerin, yaşamlarını ne kadar güç koşullarda sürdürdüklerini bildiğini dile getirerek, engelli ailelerin yaşamdan kopmamaları için engelli yakınlarını bırakabilecekleri bakım ve konaklama merkezi oluşturacaklarını belirtti.

Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezini yeniden düzenleyeceklerine ve çöp toplayarak geçinen çocuklara yönelik çalışmalar yapacaklarına işaret eden Karayalçın, yeni kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulüpleri ve çocuk oyun evleri açılacağını kaydetti.
Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesinin okullara desteğinin artarak süreceğini ve öğrencilere yönelik çeşitli kurslar açılmasını sağlayacaklarını söyledi. Karayalçın, kent içinde park yeri bulmanın zorluklarına da değinerek, uygun olması halinde kent merkezindeki okulların altlarına otoparklar inşa edeceklerini bildirdi.
 

''Ankara yeniden kültür başkenti olacak"

Murat Karayalçın, Ankara'nın başkent ilan edildiği 13 Ekim günün, kentin her yanında düzenlenecek kültürel ve sanatsal etkinliklerle ''Ankara Bayramı''na dönüştürüleceğini ifade ederek, şöyle devam etti: ''Her yıl sanatçıların ve sanatla ilgili kurumların katılımıyla Ankara Kültür Kurultayı toplanacak. Bu platformda Ankara'nın yıllık kültürel programı hazırlanacak. Ankara'da sinema ve diziler için bir plato yapılacak. Bu alan tüm sanat dalları için bir merkez haline getirilecek. Bu platoda dizi ve film çekilmesini belediye olarak özendireceğiz. Tiyatrolara destek vereceğiz. Gençlik Parkı, sokak ressamlarının resim yaptığı, açık hava konserlerinin düzenlendiği, Ankaralıların eğlendiği bir alan olacak. Hipodrum'da yerli ve yabancı sanatçılar tarafından konserler verilecek. Ayrıca, Ankara'nın arkeolojik zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için arkeoloji ana planı hazırlanacak. Hıdırlıktepe yakınlarındaki Roma amfi tiyatrosu ortaya çıkarılacak. Hıdırlıktepe'ye uçak otel gibi 'zihni sinir' projeler yapılmayacak. Ulus, çekim yeri haline gelecek.''
 

''Ankaragücü'nü yalnız bırakmayacağız"

Karayalçın, Ankara'daki profesyonel spor kulüplerinin başarısının Ankara'nın itibarı olduğunu vurgulayarak, tüm branşlarda profesyonel spor kulüplerine destek vereceklerini belirtti.

Murat Karayalçın, spor fonu kuracaklarını, fondan sağlanacak gelirle amatör spor kulüpleri ile mahalle takımlarına malzeme yardımı, her ilçeye spor salonu ve çok sayıda semt sahası yapacaklarını anlattı.

''Ankara'nın bütün spor kulüpleri - Ankaraspor'u da katarak söylüyorum- bizimdir, Ankaralılarındır'' diyen Karayalçın, sıkıntılı günler geçiren Ankaragücü'nü yalnız bırakmayacaklarını vurguladı. Karayalçın, Ankaragücü yönetiminden ''Gökçek hanedanlığına'' teslim olmamalarını da istedi.
 

Sorular

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karayalçın, bir gazetecinin, ''Melih Gökçek'in bahsettiği medyadaki baronlarla tanıştınız mı?'' şeklindeki sorusu üzerine, Gökçek'in sözünü ettiği ''medya baronları''yla tanışmadığını ancak Ankara'daki baronları bildiğini söyledi.

''Ankara'daki baronlarının sonuncusunun mezarlıklar baronu'' olduğunu belirten Gökçek, ''Doğalgaz, asfalt, portakal suyu baronları var. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve kuruluşlarında çok sayıda baron var'' diye konuştu.

Karayalçın, bir başka gazetecinin, ''Gökçek hakkındaki iddialara rağmen yargı ve yürütme tarafından herhangi bir işlem yapılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna da ''Yürütmeden beklentimiz yok. Yargıdan, YSK'dan müdahale etmesini bekliyoruz'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler