Antalya'da patlama

Antalya eski Sanayi Sitesi'nde bir torna atölyesinde patlama meydana geldi. Karpit kazanından sızan gaz nedeniyle meydana gelen patlamada 2'si ağır 6 kişinin yaralandı. Patlama nedeniyle çevredeki atölyelerde de hasar meydana geldi. Olayla ilgili araştırma sürüyor.

Yayınlanma: 28.02.2009 - 12:11
Abone Ol google-news

Antalya Cumhuriyet Mahallesi Eski Sanayi Sitesi 669 Sokak'taki Olcay Torna ve Kaynak Atölyesi'nde saat 13.55 civarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın, açık unutulan karpit kazanından sızan ve tezgah altında biriken gazın, karpitin yeniden yakılması üzerine alev alması sonucu meydana geldiği kaydedildi

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Tonbul, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamayı gerektirecek harici bir bulguya rastlanmadığını belirtti. Tonbul, ''Şu an itibarıyla burada görünen iş kazası ihtimalidir. Zaten burası kaynak atölyesi. Görgü şahitleri de verdikleri ilk ifadede patlamanın kaynak yapımı sırasında olduğunu iddia etmektedirler'' dedi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre de patlama şöyle meydana geldi:
Mehmet ve Ahmet Olcay'a ait atölyede, karpit kazanının ''Şalama'' olarak adlandırılan hortum ucunun açık unutulması sonucu asetilin ve oksijen gazı metal tezgah altında birikerek, sıkıştı. Atölye çalışanlarının bir süre sonra yeniden karpit kazanını çalıştırması üzerine tezgah altında sıkışan gaz patladı. Patlamanın etkisiyle tezgah önce tavana, sonra da yandaki bir dükkana tamir amacıyla getirilen bir taksiye çarptı. Taksi çarpmanın etkisiyle büyük oranda hasar gördü.

Patlamanın etkisiyle atölye sahipleri Mehmet ve Ahmet Olcay ile bu dükkana motosikleti için bir parça yaptırmak üzere gelen Ümit Beşiri, Muhammet Coşkun, Halil Actan (48), Yunus Kavuncu (51) ve Mustafa Arslan yaralandı.

Yaralılar, Antalya Eğitim ve Araştırma, Atatürk Devlet ve Akdeniz Üniversitesi Hastanelerine kaldırıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan ve ayak bileğinden aşağısı koptuğu bildirilen Mehmet Olcay ile Ümit Beselle'nin hayati tehlikelerinin bulunduğu kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi uzmanları, bölgede inceleme yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler