Ayakkabılar tarihi anlatıyor

Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulan "Yürüyen Sanat Ayakkabı" sergisinde, Romalılar döneminde giyilen sandaletlerden, gösterişli stilettolara; çizmelerden Francesco Totti'nin 2006 Dünya Kupası'nda giydiği krampona kadar farklı ayakkabılar yer alıyor.

Yayınlanma: 28.02.2009 - 13:10
Abone Ol google-news

Tarih boyunca ayakkabının gelişimini ve ayakkabıcılık sektörünü yansıtan ilgi çekici bir sergi izlenime sunuldu. ''Yürüyen Sanat Ayakkabı'' adlı sergi, dünyanın pek çok ülkesinin ardından başkentte ziyarete açıldı.

İtalyan Büyükelçiliği'nin himayesinde düzenlenen ve İtalyan ayakkabılarının beğeniye sunulduğu sergi, CEPA Alışveriş Merkezi'nin zemin katında açıldı.

Küratörlüğünü mimar Luciano Calosso'nun üstlendiği sergi, İtalya'da üretilmiş en ünlü İtalyan ve yabancı stilistlerin imzasını taşıyan ürünlerin sentezinden oluşuyor. Pek çok ülkede 3 yıl boyunca beğeniye sunulan ve Türkiye'de ilk kez düzenlenen sergide, 150'nin üzerinde ayakkabı yer alıyor.

İlk gününde büyük ilgi gören sergide, 2006 Dünya Kupası finalinde İtalyan futbolcu Francesco Totti'nin giydiği kramponlar da yer alıyor.

Romalılar döneminde giyilen sandaletlerden, diz üstüne kadar uzanan deri çizmelere, gösterişli stilettolardan (yüksek ve ince topuklu kadın ayakkabısı) yüksek platformlu botlara kadar birbirinden farklı tasarımların yer aldığı sergide, Totti'nin kramponları özellikle erkek ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Sergiyi tanıtıcı afişler ve notların da yer aldığı etkinlikte, sinevizyonla da ayakkabının gelişimi ve ayakkabıcılık sektörü tanıtılıyor.

CEPA Alışveriş Merkezi'nde 29 Mart'a kadar sürecek olan sergi, İstanbul'da da izlenime sunulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler