Kadınlar da Angelina hayranı

Zürih Üniversitesi Cranio Maksillofasiyal Cerrahisi Başhekimi, Ağız ve Çene Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hermann Sailer, kadınların Angelina Jolie'ye, erkeklerin Jude Love'a benzemek istediğini söyledi.

Yayınlanma: 28.02.2009 - 14:29
Abone Ol google-news

Anfaş Hetex Fuarı'nda kendi adını taşıyan kliniği tanıtmak amacıyla stant açan Prof. Dr. Hermann Sailer, horlama ve uyku apnesi tedavisiyle tanınıyor. Estetik ve rekonstrüktif yüz cerrahisi, nörocerrahi teknik, oftalmik (gözle ilgili) cerrahi konularında uzman olan Sailer, dünyada çeneyi öne çekerek ameliyat gerçekleştiren tek uzmanın kendisi olduğunu belirtti.

Sailer, oral ve maksillofasiyal cerrahi olarak adlandırılan çene ve yüz cerrahisinde yaptığı operasyonları ''sanat'' olarak adlandırdı.

Angelina Jolie ve ünlü top model Heidi Klum'un doktoru olarak da tanınan Prof. Dr. Sailer, çekiciliğin gererek değil yüz iskeletinin gelişmesiyle ortaya çıktığını belirterek, güzelliğin çenede başladığını söyledi.

Gerçekleştirdiği ameliyatla çene yapısını 3 santimetreye kadar öne çekebildiğini, böylece üst ve alt damağın da ileri gelmesiyle tüm dokuların gerildiğini belirten Sailer, böylece yüzün de kendi doğallığıyla tazelendiğini kaydetti.

Hermann Sailer, ''Gelişmemiş kemik yapısını düzelterek tabiatın yarıda bıraktığı işi bitiriyorum. Kadının çekiciliğini çene yapısı oluşturuyor. Angelina Jolie 70-80 yaşına da gelse hala çok çekici bir kadın olacak'' diye konuştu.

Sailer, kadınların Angelina Jolie'ye, erkeklerin Jude Love'a benzemek için kendilerine başvurduğunu söyledi.

İnsanların güzellik konusunda ön yargılı davrandığını ifade eden Prof. Dr. Sailer, çirkinlerin akıllı ve üretken olmadığına inanıldığını kaydetti.

Güzel olmayan kadınların iş başvuruların geri çevrildiğini, kendilerine güvenleri olmadığını ve mutsuz yaşadıklarını belirten Sailer, ''İyi göründüğünüzde hayat daha da basitleşiyor. Güzel görünmeyenlere hiçbir şans verilmiyor. Bu nedenle ben kendimi psikolojik cerrah olarak görüyorum. Çünkü hastalarımın aynı zamanda ruh durumlarını düzeltiyorum'' dedi.



Uyku apnesine tedavi

Çenenin öne çekilmesiyle aynı zamanda horlama ve uyku apnesini de tedavi ettiğini bildiren Sailer, bu şekilde insanların yaşam sürelerini ve hayat kalitelerini artırdığını söyledi.

''Yüzyılın beyin cerrahı'' unvanına sahip Prof. Dr. Gazi Yaşargil ile çalıştığını ve nörocerrahi tekniklerinde kendisinden çok şey öğrendiğini ifade eden Sailer, Türkiye'de bir sağlık kuruluşu zinciriyle anlaşmak istediğini, böylece metotlarını öğreteceği cerrahların Türkiye'de ameliyatları gerçekleştirebileceğini kaydetti.

Romanya ve Hindistan'da 6 hastanede faaliyet gösteren Cleft Children International'ın (Yarık Damaklı Çocuklar Sosyal Yardım Derneği) kurucusu da olan Prof. Dr. Herman, 22 bin anomalili çocuğu tedavi ettiklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler