'Kimse yatağa aç girmeyecek'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''12.5 milyon insanın yaşadığı bu kentte, söz veriyoruz, yatağa bir tek Allah'ın kulu aç girmeyecek'' dedi. Kılıçdaroğlu, ''Biz, dürüst ve namuslu siyaseti getireceğiz. İş olanaklarını herkes için yaratmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Yayınlanma: 28.02.2009 - 20:19
Abone Ol google-news

Silivri TEM oto yolunda partililerin araçlarıyla oluşan konvoy eşliğinde, Silivri'ye yakın beldeleri CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve Silivri Belediye Başkanı Adayı Özcan Işıklar ile dolaşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Gümüşyaka ve Silivri seçim irtibat bürolarının açılışını yaptı.

Değirmenköy ve Çanta beldelerinde yurttaşlarla tokalaşan Kılıçdaroğlu'nun alnına, CHP Çanta belde teşkilatı üyelerince seçim irtibat bürosu önünde kesilen koçun kanı sürüldü.
Gümüşyaka seçim irtibat bürosunun açılışından sonra vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, 29 Martta İstanbul'da bir dönüşüm başlatmak istediklerini ve bazı kişilerce dillendirilen ''yiyor ama iş de yapıyor'' anlayışını yıkacaklarını söyledi. Yurttaşın çocuğunun işsiz olduğunu, ancak ''iktidardakilerin çocuklarının hepsinin işi bulunduğunu'' söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Biz, dürüst ve namuslu siyaseti getireceğiz. İş olanaklarını herkes için yaratmaya çalışacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, daha önce ''İstanbul'da yoksulluğu 5 yılda tarihe gömeceklerini, bir tek kişinin yatağa aç girmeyeceğini' söylediğini ve kimilerinin de ''bu parayı nereden bulacaksınız?'' diye sorduğunu anımsatarak, ''Yoksulluğu yok etmek için dürüst siyaset, bu kentin yarattığı rantı bu kentte yaşayanların paylaşması gerekmiyor mu? Eğer siz İstanbul'un rantlarını bir avuç rantiyeye dağıtırsanız elbette ki açlık olacaktır'' diye konuştu. ''29 martta halkın iktidarını kuracaklarını'' söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Biz, sizin sorunlarınızı çözmeye talip olduk. Sizler mutlu olduğunuz zaman biz de mutlu olacağız'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 10 milyar dolarlık bütçesi olduğunu ve yurttaşların bu bütçenin nasıl kullanıldığını bilmediğini söyleyerek, şöyle devam etti: ''Onlar gelip din iman edebiyatı yapıyorlar. Ondan sonra da bir bakıyorsun, 6 ay sonra han hamam sahibi olmuşlar. Bunlara güvenecek misiniz? Biz, din iman edebiyatı yapmayacağız. Herkesin inancına saygılıyız. Biz, insanın en yüce değer olduğuna inanıyoruz. İnsana ve emeğine saygı göstermek bizim zaten temel felsefemizdir. İnsan, sorunuyla beraber yaşamayacak. Sorununu biz çözeceğiz. İnsanı baş tacı yapacağız.'' Kadınların evdeki yoksulluğun acısını çektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''12.5 milyon insanın yaşadığı bu kentte, söz veriyoruz, yatağa bir tek Allah'ın kulu aç girmeyecek. Çünkü biz insanı açlıkla terbiye etmeyeceğiz'' şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, temel hedeflerinin insanları kucaklamak, onların dertlerini dinlemek ve İstanbullulara hesap vermek olduğunu aktararak, ''Birileri hesap vermekten korkuyorsa bilin ki orada bazı karanlık işler vardır. Biz aydınlığa talibiz, karanlığa değil'' dedi.

 

Silivri'deki etkinlik

Daha sonra partililerle Silivri'ye geçen Kılıçdaroğlu, CHP seçim irtibat bürosunun bulunduğu binanın teras katından yurttaşları selamladı. ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganları eşliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, halka olan güvenlerinin asla sarsılmadığını ve halkın dürüstlükten yana olduğunu belirtti. Daha önce ''yoksul ailelere, ev kadınlarına her ay 600 TL para vereceklerini'' söylediğini ve kendilerine ''Parayı nereden bulacaksınız?'' diye sorulduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Kardeşim sen yandaşını, eşini, dostunu, çocuklarını zengin ettin, sen milyarder oldun para var da yoksula gelince mi para yok'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de yeni bir sayfa açılması gerektiğini ve ''çarşaflı ya da türbanlı bölünmelerinin aksine kendileri için tek ölçünün insan olduğunu'' ifade eden Kılıçdaroğlu, halka hesap vermekten onur duyacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, insanların yoksulluklarını asla teşhir etmeyeceklerini belirterek, ''İnsanları makarna ve ekmek kuyruğuna dizmeyeceğiz. Ayıptır. Onlara hizmet vermek bizim için onurdur'' dedi.

Bu seçimde herkesin sandığa giderek demokrasinin görevini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu konuda vatandaşların kendisine söz vermesini istedi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''Maliyede uzun yıllar üst düzey görevlerde bulundum. Size söz veriyorum. 30 Mart'ta bana yetki verdiğiniz taktirde bir güne bir gün Ankara'ya 5 kuruş para için gidersem namerdim. İstedikleri kadar tehdit etsinler. AKP'ye rağmen İstanbul'u dünya markası yapacağız. Eğer sayın Recep Tayyip Erdoğan isterse söz veriyorum, İstanbul'da yaptığım tasarrufla onu da besleyeceğim ben. Çünkü biz yolsuzluk yapmayacağız.'' CHP İl Başkanı Gürsel Tekin de konuşmasında önümüzdeki günlerde yine yolsuzluk dosyaları açıklayacaklarını, Türkiye'deki sefaletin tek sebebinin yolsuzluk olduğunu ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler