Gazetelerde Bugün

Başbakan Erdoğan'ın basın özgürlüğünü kısıtlama girişimlerine tepki için ilk ve son sayfasını yazısız çıkaran Cumhuriyet gazetesi bugün 'Sansür baskısı' başlığıyla, Erdoğan'ın medyaya karşı başlattığı savaşa yer veriyor. Radikal ise, ekonomik krizin ardından Türkiye'nin geldiği durumu gözler önüne sererken, Birgün son zamanlarda PTT şubelerine düzenlenen soygunları ilk haber olarak okuyucularıyla paylaşıyor.

Yayınlanma: 01.03.2009 - 07:41
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Sansür baskısı

Erdoğan medya ile savaşıyor

Türkiye’deki tüm medya organlarını teksesli hale getirmek isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirel haberlere yönelik tahammülsüzlüğü 2009’da “tavan yaptı”. Erdoğan, seçim meydanlarında ve parti toplantılarında hükümetin icraatını anlatmak, sorunlara yönelik projeleri açıklamak yerine medyaya saldırmayı gelenek haline getirdi. Erdoğan, bugüne kadar düzenlediği mitinglerde medyayı ana hedef olarak belirledi.

 

HÜRRİYET

Noter beni de dolandırdı

Deniz Feneri davası hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçundan dava açılan 10. Noter İsmet Büyükkılıç 5 yıl önce Tarık Akan'ı da dolandırmış.

 

MİLLİYET

Tek sıkıntısı okulsuz kızlar

100 bin dolarlık Koç Ödülü'nü okuyamayan kızlara bağışlayan Prof. Türkan Saylan, "Para, imkanı olmayan 70 kızımıza gidecek. Yine de sıradakileri düşününce mutlu olamıyorum" diyor...

 

RADİKAL

Türkiye'nin manzarası: Umut ve güven azalıyor

En önemli üç sorun: İşsizlik, kriz ve enflasyon. İktirda 2004'te yüzde 6.2 olan güven, 4.9'da.

 

AKŞAM

Şezlong mafyası yaşandı

Meclis'te geçen hafta sessiz sedasız geçen bir yasa, turizm sezonu öncesi 'kıyı işgali'ne hapis cezası kaldırıldı. Yüzlerce dava düşecek.

 

POSTA

Kriz dondu

Vatandaşlar kriz nedeniyle benzin harcamamak için haftasonu bile araçlarıyla dışarı çıkmazken Uludağ'da dün trafik kitlendi. Otellerin doluluk oranı yüzde 90'a çıktı. Pistler dolup taştı. Türkiye'nin en pahalı kayak merkezi Uludağ'da bir çiftin haftasonunda harcadığı para en az 2 bin 500 TL.

 

VATAN

İstanbul'da MİT-KGB savaşı

Son 6 ayda üç Çeçen liderin öldürülmesi MİT'i harekete geçirdi. Kopya suikastlarda Rus Gizli Servisi'nin parmağı araştırılıyor.


BİRGÜN

PTT soyguncularının faturası emekçiye

Son 22 gündür PTT şubelerinde sekiz soygun meydana geldi. Yaklaşık 3 trilyon TL çalındı. Sekiz olayın da faturası can güvenliği olmayan PTT personeline kesildi.

 

SABAH

Rus ajanların Çeçen avı

İstanbul'da cirit atan Rus İstihbarat Örgütü FSB ajanları Çeçen direnişleri teker teker öldürüyor.

 

YENİ ŞAFAK

Kalkancı'ya maaş Veli Paşa'dan

Fabrikasında 2 milyon Captagon hapı ele geçirilen sahte şeyh Ali Kalkancı, 28 Şubat sürecinde kendisine zaman zaman para veren Ergenekon sanığı Veli Küçük'ün istediği her şeyi yaptığını söyledi.

 

ZAMAN

Batman'da rutin dışına çıkanlar İstanbul'da banka hortumladı

Başbakan Erdoğan, kanunsuz uygulamalar için "devlet rutin dışına çıkabilir" diyenlere sert çıktı. Batman'da rutin dışına çıkanlarla İstanbul'da banka hortumlayanların aynı kişiler olduğunu vurgulayan Erdoğan, DTP'li Türk'e de isim vermeden yüklendi: "Statükocuların ateşine odun taşıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler