"AKP döneminde yoksulluk arttı"

CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Anadol, AKP döneminde yoksulluk ve açlık sınırında yaşayanların sayısının arttığını belirtti. Anadol, Ankara, İstanbul ve İzmir'de sandıktan CHP'nin adaylarının çıkmaması durumunda da erken seçime gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 01.03.2009 - 19:35
Abone Ol google-news

CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Anadol, partisinin İzmir'in Foça ilçesindeki seçim bürosunun açılışında, AKP yönetiminde, Türkiye'nin dış borcunun çoğaldığını bildirdi.

AKP döneminde yoksulluk ve açlık sınırda yaşayanların sayısının arttığını belirten Anadol, şöyle konuştu: ''1 Mart 2003'te TBMM'ye gelen tezkerenin reddedilmesiyle Türkiye, ABD işgalinden kurtuldu ve büyük bir tehlike atlattı. Mühür sizin elinizde. 29 Mart 2009'da da Türkiye'yi AKP işgalinden siz kurtaracaksınız. Bu sadece bir belediye seçimi değil. Buraya gelecek AKP adaylarına sormanızı istiyorum. 4 yıldır Fransız Tatil Köyü niye kapalı? Foça'yı cezalandırdınız. Orada en az 100 kişi çalışıyordu, orası ekmek kapısıydı. Belediye başkanımız Gökhan Demirağ yazı yazdı, 'Siz çalıştıramıyorsanız, verin ben çalıştırayım' diye. 'Hayır' dediler. Kimbilir kime peşkeş çekmek istiyorlar?''

29 Mart'ta sandıktan Ankara'da Murat Karayalçın, İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de de Aziz Kocaoğlu'nun çıkması durumunda erken seçimin kaçınılmaz duruma geleceğini savunan Anadol, ''İşte o zaman biz yerel iktidarlarımızla AKP'yi devirerek, kuracağımız namuslu hükümetimizle Türkiye'ye hizmet ederiz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler