Üniversitelilerden tiyatrolu protesto

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri tepkilerini oturma eylemiyle dile getiriyorlar. KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'in kendileriyle görüşmediği ve hazırladıkları etkinliklerde üniversite salonlarını kullanmalarına izin vermediği gerekçesiyle oturma eylemi yapan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grubun son eylemi, Rektörlük önünde tiyatro gösterisi sunmak oldu.

Yayınlanma: 02.03.2009 - 13:57
Abone Ol google-news

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'in kendileriyle görüşmediği ve hazırladıkları etkinliklerde üniversite salonlarını kullanmalarına izin vermediği gerekçesiyle günün belirli saatlerinde oturma eylemi yapan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, Rektörlük önünde tiyatro gösterisi sundu.

Kolektif çatısı altında kurulan kadın atölyesinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladığı etkinlikler için üniversitede yer bulamamasından kaynaklanan konuyla ilgili Rektör Özen'in kendileriyle görüşmediğini ileri süren öğrenciler, 25 Şubat'tan bu yana saat 11.00 ile 15.00 arasında Rektörlük önünde oturma eylemi yapıyorlar.

Öğrenciler, bugün oturma eyleminin yanı sıra yaşanan durumu anlatmak amacıyla, içerisinde rektör, güvenlikçi, anne gibi rollerin bulunduğu ve Rektör Prof. Dr. Özen'i eleştiren bir tiyatro oyununu Rektörlük binası önünde sergilediler.

Oyunda, öğrencilere üniversitede salon vermeyen bir rektörün, annesinin azarlaması ve öğrencilerin başkaldırmasıyla birlikte yapacak bir şeyinin kalmaması anlatıldı.

Oyunun ardından öğrenciler adına gazetecilere açıklama yapan Zübeyde Makar, bilim üretmek, kültür sanat faaliyetlerinde bulunmak istediklerini belirterek, ''Önümüzdeki günlerde yüzlerce imzayla sizden salonlarımızı isteyeceğiz. Salonlarımız bizimdir'' dedi.

Kolektif olarak üniversite yönetimine boyun eğmeyeceklerini ifade eden Makar, ''Rektör Özen bir an önce bu erkek egemen bakış açısından ve üniversitelilerin sanatla, bilimle, tiyatroyla buluşmasına engel olmaktan vazgeçmelidir. Emek verdik, tiyatro hazırladık, emeğimize saygısızlığı kabul etmiyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler, Rektör Özen'i protesto eden slogan attılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler