Liderin 'tökezlediği' hafta

Turkcell Süper Lig'in geride bıraktığımız 22. haftası liderlerin adeta tökezlediği bir hafta oldu.

Yayınlanma: 02.03.2009 - 18:38
Abone Ol google-news

Ligde haftanın açılış maçında Beşiktaş, sahasında İstanbul Belediye'yi 2-1 yenerek zirveye bir adım daha yaklaştı. İlk yarıda Siyah - Beyazlılar çok pas hatası yaptığından pozisyon üretmekte güçlük çekti. İstanbul Belediye ise rakibine göre daha etkiliydi, 3 kez gol pozisyonuna girdi ama bunları değerlendiremedi. 2. bölümde oyunun tempo kazanacağını düşünenler 75. dakikaya dek yanıldı. Önce Nobre'nin golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Ardından Beşiktaş, 80. dakikada Tello'nun kafa golüyle 1-0 öne geçti. Pes etmeyen İstanbul Belediye, 84. dakikada Serhat'ın golüyle beraberliği sağladı. Son sözüyse 1 dakika sonra Gökhan Zan söyledi. Bana göre bu pozisyonda ofsayt yoktu.

F.Bahçe, Şükrü Sarnacoğlu'nda rakip tanımıyor. 6 golün atıldığı mücadelenin ilk 34 dakikasından 5 gol çıktı. Ancak Sarı - Lacivertlilerde savunma hataları yine ön plandaydı. Kırmızı - Beyazlıların dirençli futbolunu F.Bahçe çabuk kırdı, kanat adamlarını ili kullandı. Alex'in klası, Uğur Boral'ın 2 kafa golü, Lugano'nun bitiriciliği yetti. Semih'i de (sol ayağıyla attığı gol dışında) unutmayalım... Sıvasspor ise Mehmet Yıldız ve Muraz Sözgelmez'le 2 kez öne geçti ama rakibinin dalga dalga gelen atakları karşısında çaresiz kaldı. F.Bahçe 3 puan alarak zirveyle arasındaki puan farkını da 5'e indirdi.

Trabzonspor, deplasmanda Antalyaspor'u Umut'un kafa golüyle 1-0 yenerek lider Sıvasspor'la arasındaki puan farkını kapadı ama 'averajla' 2. sırada kaldı. Son vuruşlardaki 'beceri' noksanlığı Bordo - Mavilileri zorladı. Gökhan Ünal'ın kaçırdığı goller klasına yakışmadı. "İki adımdan da gol kaçar mı?" demeyin. Kaçar mı kaçar... İşte örneği Gökhan Ünal... Antalyaspor ise Tita'yla penaltı kaçırdı. İyiki de kaçırmış!.. Yoksa Trabzonspor atamadığı gollerin faturasını ödeyebilirdi.

UEFA Kupası'nda 3. turda Bordeaux'yu eleyerek 4. turda Hamburg'un rakibi olan G.Saray, 1-0'lık Konyaspor galibiyetiyle Süper Lig'e döndü. Bordeaux maçındaki 'yorgunluk' bahane olamazdı. Yeni teknik direktör Bülent Korkmaz'ın dediği gibi "Önemli olan 3 puandı" ve Sarı - Kırmızılılar da bunu aldı. Konyaspor savunmasının hatasını Arda, kafayla gole çevirerek G.Saray'ın lider Sıvasspor'la arasındaki puan farkının 5'e inmesini sağladı. Futbol yoktu, Konyaspor'un gol atacak çabası da yoktu.

Eskişehirspor, Kayserispor'u Bülent Kocabey'in golüyle geçti. İki takım da balçığı andıran bir zeminde mücadele etti. Bu nedenle de pozisyon açısından kısır bir 90 dakika yaşandı. Ankaraspor'la G.Birlirliği 'golsüzlüğü' bozamadı. Mavi - Beyazlıların anlamsız futbolu sonucu G.Birliği rahat gol pozisyonları buldu.  Ancak pas hataları fazlalaşınca maç 0-0'da kilitlendi.

Denizlispor çıkışını G.Antepspor'u 2-0 yenerek sürdürdü (3'te 3 yaptı). Ege temsilcisinin mücadeleci oyun yapısı G.Antepspor'un direncini erken kırdı. Emin'le (kafa) Angelov'un (sol ayak) golleri Kırmızı - Siyahlıların işini bitirdi. Tabata'nın çabası bir işe yaramadı. Bize göre G.Antepspor için lig bitmiş gibi... Ama daha ligin bitmesine 12 hafta var. Bizden söylemesi...

Ankaragücü, Hacettepe'yi De Nigris'in kafa golüyle 1-0 yenerek Süper Lig'deki 6. galibiyetini aldı. 'Tarihi' farkı kaçıran Sarı - Lacivertlilerde futbolcuların gol noktalarında 'istençsiz' oluşu dikkat çekti. Ligin son sırasındaki Hacettepe'nin kötü futbol oynamak için 'bahanesi' olamaz. Böyle devam etsinler!.. Belki Bank Asya 1. Lig'e düşmek Hacettepe'yi kendine getirir...

Bursaspor, 90+1'de Hamza'nın golüne engel olamayınca Kocaelispor'la 1-1 berabere kaldı. G.Saray'a '5' gol atan Körfez temsilcisinden eser yoktu. Sarı - Kırmızılı ağları 4 kez sarsan Taner 'yürüyerek' oynadı. Bursaspor'un tek golün üzerine yatma istemi sonuç getirmeyince Kocaelispor 1 puanı kaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler