İç ve doğu bölgeler yağışlı geçecek

Yurt genelinde İç ve doğu bölgelerde yağış beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak. Doğuda kar yağışı ve tipi nedeniyle 487 köy yolu ulşıma kapandı. Türk Hava Yollarının (THY) Ankara-Kars ve İstanbul-Kars uçak seferleri, kar ve sis nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

Yayınlanma: 03.03.2009 - 08:03
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, ülkenin iç ve doğu bölgelerinde aralıklı yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, Marmara ve Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı, zamanla iç kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.


Bölgelerde hava

Marmara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğle saatlerinden sonra güneydoğusu (Bursa, Bilecik) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak.

Ege: Çok bulutlu, İç Ege (Kütahya, Afyon, Uşak, Denizli) ile öğleden sonra Muğla, Aydın çevreleri ve İzmir'in güneyi yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Kütahya, Afyon ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak.

Akdeniz: Çok bulutlu, Burdur ve Isparta çevreleri yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.

İç Anadolu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, akşam saatlerinde güneydoğu kesimleri (Niğde, Nevşehir ve Kayseri) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar batısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile Tokat ve Ordu çevreleri, öğleden sonra Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, iç kesimler ile Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, akşam saatlerinden itibaren güneydoğusu yağışlı geçecek. Yağışlar Malatya, Elazığ ve Iğdır çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Kuzeydoğusu ile gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

 

Uçak seferleri iptal

Türk Hava Yollarının (THY) Ankara-Kars ve İstanbul-Kars uçak seferleri, kar ve sis nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.

Alınan bilgiye göre, Kars'ta hava muhalefeti yüzünden uçak seferleri yapılamıyor.
THY'nin Ankara-Kars ve İstanbul-Kars uçak seferlerinin, Kars Havaalanı'ndaki pistlerin karla kaplı olması ve sis nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler